Počasí dnes8 °C, zítra9 °C
Středa 24. dubna 2024  |  Svátek má Jiří
Bez reklam

Hurá! Po 19 měsících zdlouhavých oprav se dnes vrací doprava do Studentské ulice

Konečně! Na tuto zprávu čekají tisíce obyvatel Plzně i motoristů, kteří městem jen projíždějí. Po roce a sedmi měsících je u konce uzavírka horní části plzeňské Studentské ulice, která slouží jako výpadovka na Karlovy Vary. Automobilová doprava se do ulice vrací od dnešního dne. Obnoveny jsou rovněž původní trasy autobusů MHD 30, 33 a 40. Stavba stála 195  milionů korun.

Objížďka pro osobní automobily a veřejnou městskou dopravu dosud vedla obousměrně po ulici Karlovarské, pro nákladní dopravu pak přes Město Touškov, Kozolupy a Křimice. Potvrdila to Marie Fialová z plzeňského magistrátu. 

Práce na rozsáhlých opravách měly původně skončit letos v dubnu a provoz měl být částečně obnovený už loni v létě. Zpoždění způsobila oprava kolektoru v prostoru křižovatky Studentská s ulicí Gerská. Při výkopových pracích spojených s pokládkou Boleveckého kanalizačního sběrače se zjistilo, že kolektor, v němž jsou uloženy horkovody, vodovod a množství sdělovacích kabelů pro sídliště Košutka, je v mnohem horším technickém stavu, než se předpokládalo Bylo nutné nejdříve jeho rekonstrukci vyprojektovat a poté ho opravit. Křížení kanalizačního sběrače s kolektorem se muselo provést náročnou technologií štolování, s níž se nepočítalo.

Opravou prošel přibližně kilometrový úsek od Gerské ulice po vjezd do objektu Ice Arena Plzeň (zimní stadion na Košutce). Stavba spočívala v úpravě šířkového uspořádání Studentské ulice a navazujících úseků místních komunikací. Navýšil se počet jízdních pruhů v křižovatce s Gerskou ulicí směrem do centra, opravily se stávající zálivy autobusových zastávek včetně vybavení.

Ve Studentské ulici vznikl před křižovatkou s Krašovskou ulicí ve směru z centra nový autobusový záliv a podélná parkovací stání ve Žlutické a Krašovské ulici. Upraveny jsou chodníky s pruhy pro cyklisty, světelná signalizace, veřejné osvětlení a byly provedeny sadové úpravy.

Podle ředitele plzeňského závodu ŘSD Zdeňka Kuťáka projede denně Studentskou ulicí, která je silnicí první třídy, 14 tisíc vozidel, z toho 1300 těžkých.

Hodnocení článku je 40 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Plzen.eu

Štítky rekonstrukce ulice, doprava v Plzni, Studentská ulice, obnovení provozu, výpadovka na Vary, oprava, Plzeň, Karlovy Vary, Košutka, Město Touškov, Kozolupy, Křimice, Ředitelství silnic a dálnic, doprava

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Hurá! Po 19 měsících zdlouhavých oprav se dnes vrací doprava do Studentské ulice  |  Doprava  |  Zprávy  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.