Počasí dnes6 °C, zítra7 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Sláva, končí výluka tramvají na lince 1 a 2. Rekonstrukce Solní ulice je u konce

Tramvaje se vrátí do Solní ulice ve středu 16. září. Město Plzeň tam opravilo přes letní prázdniny tramvajovou trať. Rekonstrukce byla nutná z důvodu špatného stavu tramvajového tělesa. Opravy si vyžádaly rozsáhlou výluku tramvají na lince 1 i 2.

Termín úplné výluky tramvajového provozu byl od 1. července do 15. září 2020. Správa veřejného statku města Plzně do konce října dokončí ještě chodníky v Solní.

„Oprava Solní byla náročnou rekonstrukcí, kdy jsme kompletně opravili celou ulici. Stanovený termín výluky na tramvajové trati do úterý 15. září jsme splnili. Ukončení tramvajové výluky v Solní velmi napomůže k návratu k běžnému provozu městské hromadné dopravy,“ uvedl primátor města Martin Baxa (ODS).

„V Solní ulici jsme zrekonstruovali tramvajovou trať a zároveň také inženýrské sítě, tedy vodovod, kanalizaci a plynovod. Na závěr nyní předláždíme vozovku i chodníky. Celkové náklady na opravu Solní činí 41,7 milionu korun,“ popsal rekonstrukci náměstek pro oblast dopravy a životního prostředí Michal Vozobule (TOP 09).

„V úterý 15. září jsme provedli technickou zkoušku nové tramvajové trati v Solní, od středy se tramvaje mohou vrátit do své původní trasy bez omezení,“ potvrdila technická náměstkyně Andrea Fojtíková ze Správy veřejného statku města Plzně, která rekonstrukci zajišťuje.

Plzeň zrekonstruovala tramvajovou trať v celé délce Solní ulice, tedy od křižovatky s náměstím Republiky po křižovatku Solní x sady Pětatřicátníků. V konstrukci tramvajové trati město nově použilo místo velkoplošných panelů pevnou jízdní dráhu s pružným upevněním na plastových podkladnicích.

Namísto svršku z betonových panelů je dlážděný kryt kolejí, čímž dochází k vizuálnímu sjednocení povrchů tramvajové trati a vozovky. Pro zhotovení hmatných prvků pro nevidomé a slabozraké město použilo přírodní žulovou dlažbu.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Plzen.eu

Štítky rekonstrukce Solní ulice, tramvaje, koleje, výluka tramvají, tramvajová dráha, Plzeň, rekonstrukce, Martin Baxa, ODS, Michal Vozobule, TOP 09

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Sláva, končí výluka tramvají na lince 1 a 2. Rekonstrukce Solní ulice je u konce  |  Doprava  |  Zprávy  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.