Počasí dnes7 °C, zítra8 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Podařilo se! V ulici U Borského parku je nové parkoviště, které vsakuje dešťovou vodu

U Borského parku je už hotové vylepšené parkoviště s rozšířeným počtem parkovacích míst. Centrální obvod investiční akcí v této lokalitě nejenom navýšil počet parkovacích míst, ale také vyšel vstříc místním občanům a zrušil dlouhodobě kritizované parkoviště kamionů.

„Technický stav tohoto parkoviště byl již neúnosný, živičná plocha byla v dezolátním stavu a také jsme chtěli vyřešit dlouhodobý problém s parkováním kamionů, které obtěžovaly místní občany. Proto jsme přistoupili k celkové rekonstrukci tohoto parkoviště,“ vysvětluje Petr Baloun (ODS), místostarosta plzeňského centrálního obvodu.

Aby se nekomplikovala situace s parkováním, snažil se obvod zrealizovat samotnou akci v co nejkratším čase, což se podařilo. Zhotovitel se musel navíc vyrovnat s omezeními a následky v souvislosti s opatřeními při první vlně výskytu koronaviru. Začátek akce se posunul také z důvodu velké investiční akce města, kterou byla rekonstrukce křižovatky Klatovská X Kaplířova.

I přes tyto komplikace zhotovitel předal parkoviště ještě před sjednaným termínem za necelé čtyři měsíce. „Přestože akce byla provedena v rekordním čase, muselo v lokalitě dojít ke krátkodobému omezení kapacity parkovacích míst. Za to se místním omlouváme a děkujeme za pochopení. Myslím, že konečný výsledek za to stojí,“ říká Petr Baloun.

Komunikace na novém parkovišti má zcela nový povrch z asfaltového betonu, parkovací místa a chodníky jsou provedeny tak, aby dláždění umožňovalo co největší vsakování dešťových vod. Kapacita parkoviště vzrostla z původních 42 na 69 šikmých parkovacích míst. Samozřejmostí jsou i dvě parkovací místa pro hendikepované občany. Na podzim budou k novému parkovišti vysázeny stromy a zeleň.

Investiční náklady na přestavbu parkoviště byly 5,7 milionu korun, což je o více než 1,5 milionu korun méně, než se původně předpokládalo.

„Jsem rád, že v našem obvodě dochází k dalšímu pozitivnímu posunu v oblasti dopravy v klidu a konkrétně pro místní občany byl do budoucna vytvořen větší a bezpečnější komfort parkování bez obtěžujících kamionů,“ dodal David Procházka (ANO), starosta plzeňského centrálního obvodu.

Ohodnoť článek

Foto MO Plzeň 3

Štítky parkoviště, rozšíření parkovacích míst, MO Plzeň 3, parkování, Borský park a.s., ODS, ANO 2011

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Podařilo se! V ulici U Borského parku je nové parkoviště, které vsakuje dešťovou vodu  |  Doprava  |  Zprávy  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.