Počasí dnes7 °C, zítra8 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Policie chystá akci na řidiče. Od čtvrtka do neděle se zaměří na rychlost i pásy

Policie naplánovala na konec prázdnin akci zaměřenou na bezpečnost v dopravě. Od čtvrtka do neděle se chce soustředit mimo jiné na dodržování povolené rychlosti a zákazu pití alkoholu, používání bezpečnostních pásů a telefonování za jízdy. Zejména v místech dopravních omezení na dálnicích bude dohlížet i ze vzduchu. Na webu to dnes oznámila mluvčí policejního prezidia Hana Rubášová.

Preventivní působení policie

„Konec prázdnin se v dopravě projevuje zejména podstatně vyšší hustotou silničního provozu, čímž stoupá pravděpodobnost vzniku dopravních nehod," uvedla mluvčí Hana Rubášová. „Naším cílem není pouze represivní rovina, ale chceme zejména působit preventivně," dodala.

Policisté budou dohlížet také na způsob jízdy řidičů, používání dětských autosedaček, kontrolovat technický stav vozidel a doklady. Letecký dohled se vedle dálnic soustředí na místa, kde pravidla silničního provozu často porušují řidiči nákladních aut.

Rychlost, pásy i špatný technický stav

Na dodržování povolené rychlosti se v pátek 14. srpna zaměřila policejní akce zhruba na 900 místech v Česku. Při kontrole 5300 aut policisté zjistili 2281 dopravních přestupků. Rychlostní limity překročilo 1740 řidičů, tedy zhruba třetina kontrolovaných. V několika případech policisté zjistili, že lidé za jízdy nemají zapnutý bezpečnostní pás, technický stav aut nevyhovuje požadavkům nebo že vozidla nemají dálniční známku.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Pavel Kacerovský

Štítky kontroly, policie, automobilová, prázdniny, Praha, Policejní prezidium České republiky, Česko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Policie chystá akci na řidiče. Od čtvrtka do neděle se zaměří na rychlost i pásy  |  Doprava  |  Zprávy  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.