Počasí dnes23 °C, zítra23 °C
Středa 1. května 2024  |  Svátek má Svátek práce
Bez reklam

MHD v Plzni se od 1. září vrací do plného provozu, nově začne jezdit autobus na Výsluní

Na všech tramvajových, autobusových a trolejbusových linkách obnoví Plzeňské městské dopravní podniky (PMDP) 1. září obnoví plný provoz. Nově bude zavedena linka 39 do oblasti Výsluní, po které už několik let volali obyvatelé této městské části.  

Nová je i linka 74, která bude jezdit po trase Hradiště - Slovany. Provoz linky 58 do Zruče a Třemošné nakonec zaveden nebude. Začátek září přinese také ukončení některých výluk a dalších změn v dopravě.

Od 1. září pojedou tramvajové linky podle jízdních řádů pro plný provoz. Do plného provozu se vrací také všechny autobusové linky a trolejbusové linky 10, 12, 13, 15, 16  a 17. „Nově zavedená linka 39 bude v pracovních dnech v přepravních špičkách obsluhovat oblast Výsluní,“ říká Roman Zarzycký (ANO), náměstek primátora a předseda představenstva PMDP.

„Další nová linka 74 povede na trase Hradiště – Chválenická – Slovany. V důsledku stavebních prací není možné hned se začátkem školního roku obsluhovat oblast Hradiště standardními autobusy, proto jsme zvolili variantu tří školních spojů, které budou v provozu v ranní špičce během pracovních dnů, a to pouze ve směru z Hradiště. Dopravu budeme zajišťovat minibusem a jízdné bude zdarma,“ doplnil náměstek Zarzycký.

Nová linka 58 do Zruče a Třemošné nakonec nevyjede z důvodu omezujících podmínek ze strany Plzeňského kraje. Linka měla vytvořit nové dopravní spojení v trase Bolevec – Třemošná – Zruč-Senec – Bílá Hora.

Konec prázdnin přinese také ukončení výluky v Tylově ulici, což znamená, že trolejbusy a autobusy linek 10, 11, 12, 15, 16, 17, 18, 35 a N7 budou navráceny do svých pravidelných tras. „Tramvaje se rozjedou i na Skvrňanské třídě do Skvrňan, kde bude obnoven provoz výlukové tramvajové linky 1/2 v trase Bolevec – Sady Pětatřicátníků – Skvrňany. Až do poloviny září totiž pokračuje uzavírka Solní ulice, která přerušila provoz linek 1 a 2. Autobusová náhradní doprava linky 2A bude opět v provozu v trase Sady Pětatřicátníků – Anglické nábřeží,“ informoval mluvčí PMDP René Vávro.

Na začátku září začne linka 56 opět zajíždět do Vochova a na lince 38 dojde v pracovních dnech a ve dnech volna k navýšení počtu spojů.

Na posílení linky MHD č. 38 do Červeného Hrádku se také aktuálně dohodl MO Plzeň 4 s městem a PMDP. Posílení MHD čtvrtý obvod inicioval poté, co řada cestujících kritizovala nového krajského autobusového dopravce, jenž v polovině června převzal linky MHD obsluhující okrajové části obvodu.

„Autobusovou linku PMDP č. 38 posílíme v nejvytíženějších hodinách. Čtyři spoje přidáme dopoledne a čtyři spoje odpoledne. S ohledem na aktuální kapacity se v tuto chvíli jedná o maximum, které jsme schopni realizovat. Doufáme, že i taková pomoc výrazně zlepší dopravní obslužnost Červeného Hrádku,“ říká náměstek primátora Michal Vozobule (TOP 09).

Červený Hrádek dříve obsluhovaly autobusové linky PMDP č. 53 a 54. Provoz těchto linek byl ukončen a místo nich byla nově nasazena linka PMDP č. 38. Většinu spojů pak převzal nový krajský autobusový dopravce Arriva Střední Čechy. Změna však s sebou přinesla řadu problémů včetně zpoždění nebo i úplného výpadku spojů.

Hodnocení článku je 80 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto PMDP

Štítky MHD, PMDP, doprava v Plzni, nová linka na Výsluní, dopravní podnik, Roman Zarzycký, městská hromadná doprava, Plzeňské městské dopravní podniky, Plzeň, Třemošná, pracovní den, Plzeň 2-Slovany, Zruč, Červený Hrádek, ANO 2011

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

MHD v Plzni se od 1. září vrací do plného provozu, nově začne jezdit autobus na Výsluní  |  Doprava  |  Zprávy  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.