Počasí dnes20 °C, zítra24 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

Před objektem DEPO2015 v Presslově ulici vznikl alespoň provizorní koridor pro pěší

Dlouho volali návštěvníci DEPO2015 po tom, aby před významným kulturním areálem vznikl chodník pro pěší. Město teď vytvořilo alespoň provizorní řešení, kterým je pěší koridor v Presslově ulici vyznačený barvou a čárami.  

„Vzniklo to na základě vzájemné domluvy s DEPO2015. Dlouhodobě se v tom místě pohybovalo čím dál tím větší množství lidí. Bylo by dobré, aby tam vznikl nějaký chodník, nebo něco takového. Do budoucna se připravuje rekonstrukce těch ulic v okolí, včetně Presslovy ulice. Vzhledem k situaci související s výpadkem peněz v rozpočtu města z důvodu koronavirové epidemie je těžké předvídat, kdy na opravu budou peníze,“ uvedl náměstek primátora Plzně pro oblast dopravy a životního prostředí Michal Vozobule (TOP09).

Správa veřejného statku města Plzně na základě požadavku města vypracovala dva návrhy, jak situaci v Presslově ulici alespoň provizorně vyřešit. „Jeden z těchto návrhů jsme si vybrali a podařilo se ho velmi rychle realizovat. Jsme rádi, že pěší koridor mohl vniknout v rámci možností. Znovu zdůrazňuji, že se jedná o provizorní řešení,“ konstatoval Vozobule.

Koridor pro chodce je v části Presslovy ulice, kde dříve parkovaly automobily kolmo až úplně u zdi. Lidé neměli jinou možnost než chodit po ulici, což rozhodně nebylo nešťastnější řešení. Koridor je vyznačen od křižovatky s Černickou ulicí. Od té se místo kolmého stání pro automobily udělalo stání podélné. „Nemáme žádnou obavu z úbytku parkovacích míst. DEPO2015 má vnitřní parkování na bývalém odstavném parkovišti dopravních podniků. Je tam dostatečná kapacita, žádný problém tam nevzniká,“ dodal Michla Vozobule.  V rámci možností jsme udělali ten provizorní pěší koridor.  

Hodnocení článku je 40 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Jiří Suchánek, Michal Vozobule

Štítky DEPO2015, koridor pro pěší, parkování, chodci, rekonstrukce ulic, Michal Vozobule, Plzeň, TOP 09

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Před objektem DEPO2015 v Presslově ulici vznikl alespoň provizorní koridor pro pěší  |  Doprava  |  Zprávy  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.