Počasí dnes18 °C, zítra22 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Semafory nově řízená křižovatka umožní bezpečný výjezd ze Schwarzovy ulice v Plzni

Naplno běží stavební práce s přebudováním křižovatky Sukova – Schwarzova v Plzni, nově ji budou řídit semafory. Přestavba potrvá dva měsíce. Akce naštěstí působí jen minimální omezení v osobní dopravě.

„Podnět k přestavbě křižovatky Sukova – Schwarzova vzešel z Úřadu městského obvodu Plzeň 3, a to na základě požadavků občanů v této lokalitě. Semafory nově řízená křižovatka umožní bezpečný výjezd ze Schwarzovy ulice, a především bude bezpečnější pro chodce, kteří přecházejí Sukovu ulici,“ vysvětlil náměstek primátora pro oblast dopravy a životního prostředí Michal Vozobule (TOP09).

„Přípravu na přebudování křižovatky na světelně řízenou jsme zahájili již v loňském roce, kdy jsme souběžně s opravou povrchu vozovky Sukovy ulice, kterou zajišťovalo Ředitelství silnic a dálnic České republiky, vybudovali bezbariérové přechody přes Sukovu ulici a indukční smyčky pro semafory tak, aby nebylo nutné zasahovat do nového povrchu vozovky. Z důvodu kumulace uzavírek týkající se Kaplířovy ulice jsme stavbu museli přerušit a přesunout ji na letošní prázdniny,“ připomněl Josef Brůha ze Správy veřejného statku města Plzně.

Od středy se pracuje na úpravě připojení Schwarzovy ulice do Sukovy a současně začíná výstavba samotného světelného signalizačního zařízení. Ta spočívá v osazení stožárů s kompletní výstrojí, vybudování trasy optických kabelů mezi touto nově semafory řízenou křižovatkou a stávající na vjezdu do obchodního centra Area Bory. Nové světelné signalizační zařízení bude připojeno na dopravní ústřednu.

„Při realizaci uvedených prací dojde k minimálním dopravním omezením v Sukově ulici vždy po dobu několika dnů v jednotlivých pruzích tak, jak bude stavba postupovat. Omezení je nutné pro provedení napojení Schwarzovy ulice a dále při budování základů nových stožárů v přilehlých zelených pásech nebo chodníkách,“ doplnil Josef Brůha.

V souvislosti s úpravou napojení ulic bude rovněž provedena oprava povrchu přilehlého úseku Schwarzovy ulice v délce přibližně 50 metrů. Během těchto prací bude dotčený úsek Schwarzovy ulice zcela uzavřen po dobu jednoho týdne.

Ohodnoť článek

Foto Pixabay.com

Štítky semafor, křižovatka, světelná křižovatka, omezení v dopravě, instalace semaforů, Plzeň, Sukov, Michal Vozobule, TOP 09, Ředitelství silnic a dálnic, Česko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Semafory nově řízená křižovatka umožní bezpečný výjezd ze Schwarzovy ulice v Plzni  |  Doprava  |  Zprávy  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.