Počasí dnes23 °C, zítra23 °C
Středa 1. května 2024  |  Svátek má Svátek práce
Bez reklam

Brdskou magistrálu vyznačí Klub českých turistů, časem povede až do Prahy

Klub českých turistů získá od Plzeňského kraje 198 tisíc korun na zpracování projektové dokumentace a realizaci dopravního značení nadregionální dálkové cyklotrasy č. 315 v úseku Žákava - Spálené Poříčí - Padrťské rybníky. Rozhodli o tom radní kraje.

„Trasa bude mít centrální cyklistický bod ve Štruncových sadech v Plzni, proznačena bude jako nadregionální dálková cyklotrasa č. 31. V obci Žákava opustí vedení nadregionální dálkové cyklotrasy č. 31 a bude pokračovat po samostatném tělese jako nadregionální dálková cyklotrasa č. 315. Tato Brdská magistrála potom povede přes CHKO Brdy do Jinců ve Středočeském kraji. A díky aktivitě středočeských měst a obcí by pak měla vést až do Prahy,“ řekl náměstek hejtmana pro oblast dopravy Pavel Čížek (STAN).

„Cyklostezka Plzeň - Brdy byla jednou z našich priorit. Když vznikla CHKO Brdy, jediný přístup byl po poměrně úzké silnici první třídy do Brd a to nebylo ideální. Domluvily se proto všechny obce po trase a postupně budovaly jednotlivé úseky. V minulosti byla proznačena cyklotrasa Plzeň – Brdy prostřednictvím regionálních cyklotras 2154, 2040 vedoucích z Plzně přes Starý Plzenec, Příkosice,“ vysvětli radní pro dopravu. V současné době jsou některé úseky ještě provizorní, na podzim už by se měl základní tah Plzeň - Brdy představit jako dokončený.

Ohodnoť článek

Foto

Štítky cyklistika, cyklotrasy, Brdy, Brdská magistrála, náměstek hejtmana Pavel Čížek, Klub českých turistů, cyklistická trasa, Praha, Plzeň, Žákava, Plzeňský kraj, Spálené Poříčí, Padrťské rybníky, CHKO Brdy

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Brdskou magistrálu vyznačí Klub českých turistů, časem povede až do Prahy  |  Doprava  |  Zprávy  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.