Počasí dnes9 °C, zítra13 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Radní Plzně schválili  vybudování první nabíjecí stanice pro elektromobily, bude u zoo

Z několika vytipovaných lokalit vybralo město Plzeň k vybudování první nabíjecí stanice pro elektromobily parkoviště u plzeňské zoologické a botanické zahrady v Plzni. Nabíjet se bude zdarma, nicméně řidič musí při použití parkoviště zaplatit poplatek 50 korun.

Součástí nabíjecí stanice bude software monitorující využití i spotřebu. Záměr už odsouhlasili radní města Plzně, schválit jej ještě musí zastupitelé.

„Město Plzeň má od letošního roku zpracovanou svou studii elektromobility. Jedním z hlavních cílů vypracování byla odpověď na otázku, zda máme budovat elektro nabíjecí stanice, případně jakého typu a na jakých místech. Vybudování AC 22kW nabíjecích stanic, takzvaného pomalého nabíjení, je v souladu s touto studií,“ přiblížil Vlastimil Gola (ANO), radní města Plzně pro oblast Smart Cities a podporu podnikání.

Dalšími místy, o kterých se uvažovalo pro vybudování nabíjecí stanice byly areál DEPO2015, Parkovací dům Rychtářka a prostory u OC Plzeň Plaza. „U všech lokalit se provedl průzkum včetně rozhovorů s provozovateli, a to zejména proto, abychom zjistili vhodnost místa, rezervovaný příkon, reálnost provedení a časovou náročnost,“ přiblížil Přemysl Švarc, vedoucí Odboru sportu, Smart Cities a podpory podnikání Magistrátu města Plzně.

Zoologická a botanická zahrada města Plzně projevila zájem nejen o vybudování nabíjecí stanice, ale má také například k dispozici dostatečný příkon. Navíc umístění stanice na parkovací místa přímo před pokladnou poslouží i k propagaci celé akce. „Samotné spojení elektromobility a zoologické zahrady je také velmi pozitivní,“ doplnil Přemysl Švarc.

Data z dobíjecí stanice budou k dispozici přes Open data široké veřejnosti k další analytice, odbor sportu, Smart Cities a podpory podnikání v tomto spolupracuje se Správou informačních technologií města Plzně. Projektová dokumentace, elektromontážní práce a pořízení nabíjecí stanice město vyjdou na zhruba 150 tisíc korun.

Ohodnoť článek

Foto Pixabay.com

Štítky nabíjecí stanice, elektromobil, zoo Plzeň, magistrát, zastupitelstvo, rada města, Plzeň, podnikání, Přemysl Švarc

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Radní Plzně schválili  vybudování první nabíjecí stanice pro elektromobily, bude u zoo  |  Doprava  |  Zprávy  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.