Počasí dnes8 °C, zítra9 °C
Středa 24. dubna 2024  |  Svátek má Jiří
Bez reklam

Na Slovanskou třídu se vrátily stavební stroje, práce naštěstí skončí v pátek

Stavební ruch se dočasně vrátil na Slovanskou třídu v Plzni, kde se tento týden začala opravovat vozovka v úseku křižovatek Jedlová – Hradišťská. Podle sdělení Ředitelství silnic a dálnic České republiky jde o sanaci lokálních poklesů vozovky po zimním období. A dobrá zpráva je, že opravy mají skončit do pátku 22. května.

„Rozsáhlá rekonstrukce Slovanské ulice, trvající tři čtvrtě roku, skončila loni 30. listopadu. Opravy důležité dopravní tepny spočívaly v rekonstrukci kanalizačního potrubí, obnově vodovodních armatur včetně výměny vodovodních přípojek v několika úsecích, rekonstrukci tramvajové tratě a trolejového vedení a celoplošné úpravě krytu vozovky včetně podloží,“ vysvětlila mluvčí magistrátu Marie Fialová.

Na Slovanské třídě se pracovalo od 4. ledna 2019. „V rámci rekonstrukce došlo k obnově krytu vozovky, rekonstrukci kanalizace, vodovodu a repanelizace tramvajové trati směrem do centru v úseku od náměstí Milady Horákové po ulici Sladkovského a ve směru z centra od ulice Částkova po náměstí Milady Horákové,“ uvedl náměstek pro oblast dopravy a životního prostředí Michal Vozobule (TOP 09).

Oprava Slovanské ulice byla velmi náročná nejen pro zde žijící občany, ale také samozřejmě pro místní podnikatele, kterým v důsledku obtížného přístupu do jejich provozoven krachovaly živnosti. Celkové náklady za rekonstrukci představují téměř 162 miliony korun, z toho město uhradilo zhruba 80 milionů korun.

Ohodnoť článek

Foto Plzen.eu

Štítky Slovanská třída, rekonstrukce, opravy, doprava, dopravní infrastruktura, Ředitelství silnic a dálnic, Česko, Plzeň, Jedlová, Milada Horáková, Michal Vozobule, TOP 09, Částkov

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Na Slovanskou třídu se vrátily stavební stroje, práce naštěstí skončí v pátek  |  Doprava  |  Zprávy  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.