Počasí dnes14 °C, zítra19 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Dobrá zpráva! Po opravě se zvýší podjezdná výška železničního mostu v Dehtíně

Velmi častým místem dopravních nehod a doslova pastí pro mnohé řidiče větších nákladních vozů byl dlouhá léta podjezd pod mostem v obci Dehtín na železniční trati Plzeň - Klatovy. Správa železnic teď zahájila opravu mostu. Důležité je, že se také zvýší podjezdná výška.

„V rámci opravy dojde k výměně ocelové konstrukce mostu, úpravě kamenné části opěr, osazení nových železobetonových prefabrikovaných úložných prahů, rovnoběžných křídel a ke zřízení nového železničního svršku. Oprava umožní zvýšení traťové rychlosti přes most ze 30 km/h na 75km/h,“ informovala mluvčí Správy železnic Nela Friebová.

Vzhledem k tomu, že do mostní konstrukce poměrně často narážela vozidla, zvýší se podjezdné výška ze stávajících čtyř metrů na 4,2 metru. „Výluka traťové koleje v úseku Chlumčany – Klatovy  odstartovala v pátek 15. května a potrvá nepřetržitě až do 4. června. Ve stejném termínu začala také úplná uzavírka silnice I/27 v obci Dehtín, která potrvá rovněž nepřetržitě až do 18. června," doplnila mluvčí Friebová.  

V současné době už je most bez staré mostní konstrukce, která se odstranila o víkendu. Nová konstrukce mostu se bude osazovat 25. května.

Ohodnoť článek

Foto Správa železnic

Štítky most, oprava, železniční most, rekonstrukce, výška mostu, nehody, Správa železniční dopravní cesty, Klatovy, Dehtín, Plzeň, Chlumčany

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Dobrá zpráva! Po opravě se zvýší podjezdná výška železničního mostu v Dehtíně  |  Doprava  |  Zprávy  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.