Počasí dnes14 °C, zítra19 °C
Čtvrtek 28. března 2024  |  Svátek má Soňa
Bez reklam

Motoristé pozor! Dnešním dnem končí v Plzni parkování zdarma

Do Plzně se vrací život a od úterý 28. dubna začíná ve městě opět platit parkovací řád. Stejně tak musí motoristé opět dodržovat modré zóny. Město se tak vrací k systému, jenž platil do 15. března 2020, než účinnost parkovacího řádu zakázala vláda v souvislosti s nouzovým stavem.

Plně vymáhat dodržování parkovacího řádu na svém území ale bude Plzeň od pondělí 4. května 2020, do té doby chce uplatňovat benevolentnější přístup a zaměřit se hlavně na informování řidičů.

„Neoprávněné stání v těchto dnech v modrých zónách chceme zatím řešit spíše domluvou, řidiči dostanou lístek s upozorněním za stěrač vozu. Dáváme tak občanům pár dnů na to, aby obnovení platnosti parkovacího řádu zaregistrovali,“ přiblížil náměstek primátora pro oblast dopravy a životního prostředí Michal Vozobule (TOP 09).

Město Plzeň nyní také připravuje návrh, kterým chce nahradit držitelům parkovacích rezidenčních karet na území města Plzně to, že po několik týdnů nemohli parkovat tam, kde jim umožňovaly modré zóny. „Najdeme způsob, jak to udělat, plánujeme, že prodloužíme platnosti karet o počet dní, kdy byl parkovací řád zneplatněn, bude to dělat zhruba šest týdnů,“ doplnil Michal Vozobule. Nařízené zrušení parkovacího řádu znamená pro město Plzeň finanční výpadek zhruba 4,5 až 4,7 milionu korun.  

Ohodnoť článek

Foto Plzen.eu

Štítky parkování, poplatek za parkování, parkovné, modré zóny, Michal Vozobule, Plzeň, TOP 09

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Motoristé pozor! Dnešním dnem končí v Plzni parkování zdarma  |  Doprava  |  Zprávy  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.