Počasí dnes12 °C, zítra12 °C
Neděle 29. září 2024  |  Svátek má Michal
Bez reklam

Končí opravy frekventovaných úseků silnic I/20 i I/26 ve směru z Plzně na Domažlice a na Karlovy Vary

Hned dvě velké letní opravy povrchů hlavních tahů silnic první třídy v Plzeňském kraji ukončí příští týden Ředitelství silnic a dálnic ŘSD. Bez větších omezení už by měly být průjezdné úseky silnic I/20 mezi Trhomným a Bezvěrovem a I/26 u Zbůchu na trase mezi Plzní a Domažlicemi. Jde o frekventované hlavní tahy z Plzně na Karlovy Vary a na Domažlice.

„V obou případech probíhaly na těchto hlavních tazích už od letních prázdnin práce na opravě povrchu vozovky. U obou akcí museli řidiči v rámci stavby počítat s omezením provozu, kdy byl provoz v řešených úsecích veden kyvadlově pouze po jedné polovině komunikace,“ informoval Adam Koloušek z týmu komunikace ŘSD.

Koncem července začala oprava téměř šestikilometrové části silnice I/20 mezi Trhomným a Bezvěrovem, nedaleko od hranic s Karlovarským krajem. Kvůli značnému dopravnímu zatížení tam byly vyjeté koleje, trhliny a deformace. Naposledy se rekonstruovala v roce 2001. „V tomto úseku se obnovil kromě asfaltového souvrství také propustek, krajnice a jsou tam nová svodidla,“ uvedl Adam Koloušek. Jedná se o akci za 37 milionů Kč včetně DPH.

Začátkem srpna začala oprava železničního přejezdu a 1400 metrů silnice za Zbůchem na silnici I/26. Práce stály 14 milionů Kč. „Obnovilo se asfaltové souvrství včetně nutných sanačních prací. Po provedení diagnostických průzkumů pak bylo rozhodnuto o zesílení konstrukce vozovky," doplnil Koloušek.

Ohodnoť článek

Foto Se svolením Ředitelství silnic a dálnic Plzeňského kraje

Štítky oprava silnice, ŘSD, silnice první třídy, I/26, I/20

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Končí opravy frekventovaných úseků silnic I/20 i I/26 ve směru z Plzně na Domažlice a na Karlovy Vary  |  Doprava  |  Zprávy  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.