Počasí dnes20 °C, zítra20 °C
Čtvrtek 19. září 2024  |  Svátek má Zita
Bez reklam

Po kompletně opravené Červenohrádecké ulici se už může konečně jezdit. Práce trvaly dva roky

Řidiči už konečně mohou jezdit po opravené Červenohrádecké ulici v Červeném Hrádku na území čtvrtého plzeňského obvodu. Nejvýznamnějším prvkem této stavby je nově vybudovaná okružní křižovatka o průměru 16 metrů v místě křížení s ulicemi K Fořtovně a V Mokřinách. Na opravě silnice se tam pracovalo dva roky. Stavba si vyžádala velká omezení v dopravě i v provozu MHD a dlouhé objízdné trasy.

Díky okružní křižovatce se významně zpřehlednil provoz v Červeném Hrádku. Posledním úsekem rekonstruované komunikace byla část ulice K Fořtovně v úseku Červenohrádecká – křižovatka K Fořtovně a křižovatka Pod Hospodou.

„Zprovoznění části ulice K Fořtovně bylo pátou etapou této stavby, která začala červnu roku 2022. Délka úpravy ulice K Fořtovně je 120 metrů a šířka nové silnice je 5,60 metru,“ řekl Pavel Čížek (STAN), náměstek hejtmana Plzeňského kraje pro oblast dopravy. Plzeňský kraj prostřednictvím krajské správy údržby silnic investoval do páté etapy 5,727 mil. Kč bez DPH. Do této částky spadá i dodatečně vložená výstavba vjezdové brány při vjezdu do Červeného Hrádku směrem od Rokycanské ulice. Podél rekonstruovaného úseku byl vybudován jednostranný chodník s proměnlivou šíří.

„Celá stavba byla společnou akcí Plzeňského kraje a města Plzně. Náš podíl činil 65,274 milionu korun, město Plzeň zaplatilo 28,939 milionu korun, “ doplnil Pavel Čížek. Celkové náklady se tedy vyšplhaly na 94,213 milionu korun bez DPH.

Ohodnoť článek

Foto Jindra Radová, Plzeňský kraj

Štítky Červenohrádecká ulice, kruhový objezd, silnice, nová silnice, oprava silnice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Po kompletně opravené Červenohrádecké ulici se už může konečně jezdit. Práce trvaly dva roky  |  Doprava  |  Zprávy  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.