Počasí dnes20 °C, zítra20 °C
Čtvrtek 19. září 2024  |  Svátek má Zita
Bez reklam

Nová parkovací místa vznikla v předních Skvrňanech na území centrálního plzeňského obvodu

Kvalitnější parkování i větší bezpečnost pro pěší mají zajistit nová a již dokončená parkovací místa v předních Skvrňanech. Nachází se za zastávkou MHD Sulislavská, v Křimické ulici na území třetího plzeňského městského obvodu.

„Snažíme se hledat a vytipovávat vhodné lokality, kde nová parkovací místa mohou vznikat, protože jsme si vědomi, že je jich nedostatek. Proto jsem za každou takovou realizaci moc rád,“ uvedl starosta MO Plzeň 3 David Procházka (ANO).

„Jedná se o výstavbu konkrétně osmi parkovacích stání, rozdělených na dvě části rabátkem pro výsadbu stromu, podél kterých byl dobudován chodník od zastávky MHD, navazující na schodiště k bytovému domu Křimická 136. Po vydání Kolaudačního souhlasu, o který máme již zažádáno, bude možné parkování začít využívat,“ dodal 1. místostarosta MO Plzeň 3 Pavel Šrámek (Piráti).

Součástí budované investiční akce je i výsadba tří kusů jasanů, které budou vysazené koncem září, podle vhodných klimatických podmínek. Celková cena prováděných prací je 710 tisíc korun včetně DPH. Cena jednoho parkovacího stání přišla přibližně na 65 tisíc korun.

Ohodnoť článek

Foto Michaela Adámková

Štítky parkovací místa, parkovací stání, parkování, Skvrňany

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Nová parkovací místa vznikla v předních Skvrňanech na území centrálního plzeňského obvodu  |  Doprava  |  Zprávy  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.