Počasí dnes20 °C, zítra20 °C
Čtvrtek 19. září 2024  |  Svátek má Zita
Bez reklam

Na osmi kilometrech dálničního obchvatu Plzně skončily stavební práce. Od května komplikovaly dopravu

Bez omezení je konečně průjezdný po dlouhých měsících dálniční obchvat Plzně. Od druhé poloviny letošního května se v úseku dálnice D5 zhruba mezi 76. a 85. kilometrem pracovalo na opravě povrchu vozovky. A to v obou směrech. V důsledku toho se na dálnici tvořily dlouhé kolony čekajících vozidel. Kdo nechtěl čekat v koloně, musel hledat a volit dlouhé objízdné trasy.

„Během uplynulých měsíců tak na více než osmi kilometrech dálnice došlo k obnově asfaltového souvrství vozovky, drobným opravám na mostních objektech, opravě dvou opěrných stěn na trase nebo opravě telematických zařízení v povrchu vozovky. Součástí stavby pak byla i oprava povrchu na sjezdových a nájezdových větví na EXITu 80 a povrchu vozovky v tunelu Valík,“ informovalo na svém webu Ředitelství silnic a dálnic (ŘSD).

Minulý týden se ještě uskutečnily v úseku poslední práce ve středovém dělícím pásu, kde se prováděna výměna svodidel na přejezdech středového dělícího pásu. Zároveň se měnila i poškozená svodidla. Stavební úpravy v uvedeném úseku přišly celkem na 278 milionů korun bez DPH.

Hodnocení článku je 80 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Se svolením Ředitelství silnic a dálnic, ŘSD

Štítky dálniční obchvat, stavební práce, ŘSD, Valík, výměna svodidel

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Na osmi kilometrech dálničního obchvatu Plzně skončily stavební práce. Od května komplikovaly dopravu  |  Doprava  |  Zprávy  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.