Počasí dnes16 °C, zítra13 °C
Středa 11. září 2024  |  Svátek má Denisa
Bez reklam

V hořícím osobáku zahynula jedna osoba po střetu s kamionem na dálnici D5. Spolujezdkyně utrpěla těžké popáleniny

Jeden člověk zahynul v pátek večer při nehodě osobního automobilu, do kterého na dálnici D5 narazil kamion. Osobák začal okamžitě po střetu hořet. Svědkům nehody se podařilo z plamenů vytáhnout vážně popálenou spolujezdkyni ještě před příjezdem záchranářů. Řidič bohužel zemřel ještě na místě.

„Nehoda se stala na 47. kilometru dálnice D5 ve směru na Rozvadov. Po příjezdu první jednotky bylo osobní vozidlo v plném rozsahu požáru. Na místě byly zraněné osoby s těžkými poraněními. Povolán byl i vrtulník letecké záchranné služby,“ popsal situaci na místě nehody mluvčí hasičů Michal Holeček. Hašení vozidla probíhalo třemi vysokotlakými proudy. Byla také využita mezikrajská výpomoc ze Středočeského kraje stanice Hořovice. „Prováděli jsme předlékařskou péči u zraněných osob. Na místo jsme poslali psychologické interventy pro poskytnutí posttraumatické péče,“ konstatoval mluvčí hasičů.

Na místo okamžitě vyrazila zdravotnická výjezdová skupina a povolána byla také LZS z Líní. „Jelikož se jednalo o událost na rozhraní dvou krajů, byla v součinnosti také výjezdová skupina RLP s lékařem ZZS Středočeského kraje z Hořovic. Na místě jsme si do péče převzali ženu asi středního věku, která utrpěla středně těžké popáleniny. Byla letecky transportována na Emergency do fakultní nemocnice v Plzni,“ informoval mluvčí záchranné služby Lukáš Uherek.

Středočeská výjezdová skupina záchranářů si do péče převzala řidiče kamionu s lehkým zraněním a posttraumatickou stresovou reakcí. „Další osobě jsme na místě již nemohli pomoci. Utrpěla zranění neslučitelná se životem, lékař na místě konstatoval smrt,“ dodal Uherek. Provoz na dálnici byl už obnoven.  

„Na 47. km dálnice D5 ve směru jízdy na Rozvadov došlo ke střetu nákladního vozidla s osobním vozidlem, kdy po nárazu začalo osobní vozidlo hořet. Při dopravní nehodě došlo k úmrtí řidiče a zranění spolujezdkyně z osobního vozidla. Věc si na místě převzali rokycanští kriminalisté a byla nařízena soudní pitva zemřelého. Příčina a veškeré okolnosti dopravní nehody jsou předmětem dalšího vyšetřování," doplnila k nehodě mluvčí policie Iva Vršecká

Během letošních prázdnin už na silnicích v Plzeňském kraji zahynulo při dopravních nehodách osm osob. Loni si prázdninové nehody v regionu vyžádaly sedm lidských životů.

 

Hodnocení článku je 84 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Se svolením Hasičský záchranný sbor Plzeňského kraje

Štítky Nehoda na D5, smrtelná nehoda, střet osobáku s náklaďákem, požár osobáku

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

V hořícím osobáku zahynula jedna osoba po střetu s kamionem na dálnici D5. Spolujezdkyně utrpěla těžké popáleniny  |  Doprava  |  Zprávy  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.