Počasí dnes22 °C, zítra21 °C
Sobota 21. září 2024  |  Svátek má Matouš
Bez reklam

Kraj připravuje stavbu přestupního autobusového terminálu v Klatovech, vyjde na 222 milionů

Jednodušší přestupování na autobusové spoje i na vlak. To vše by měl zajistit nový terminál v Klatovech, který tam plánuje postavit Plzeňský kraj. Stavba vyjde na 222,5 milionu korun včetně daně. Do výběrového řízení na stavitele se přihlásilo pět zájemců, jejich nabídky bude teď hejtmanství hodnotit.

Cestujícím přinese terminál, kam denně přijede 186 spojů městské hromadné dopravy a veřejné linkové dopravy, větší komfort při přestupech na jiný ať už autobusový, nebo vlakový spoj.

Katovy jsou podle náměstka hejtmana Pavla Čížka (STAN) druhým největším dopravním uzlem v Plzeňském kraji, ať už co do počtu obyvatel žijících na jejich území a v blízkém okolí, tak i podle dat mobilních operátorů. „Proto jsme se rozhodli, že tam musí být pohodlný přestup obyvatel ze všech obcí jak na vlak, tak na městskou dopravu v Klatovech,“ vysvětluje náměstek.

Kraji na stavbu přispěje dotace EU téměř 64 milionů korun a částečně také Klatovy. V terminálu budou autobusové zastávky, odstavná stání pro autobusy, zastřešení, přístřešky, aby cestující při přestupech nezmokli, chodníky a stezky pro pěší a cyklisty, veřejné osvětlení a nové parkoviště pro osobní auta. Čtyři parkovací místa přímo před nádražní budovou budou v režimu K+R pro krátkodobé stání a dalších 106 míst bude sloužit jako zádržné parkoviště P+R. Součástí projektu je i výstavba a přeložky inženýrských sítí.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Zdroj vizualizace: knesl kynčl architekti y

Štítky dopravní terminál, nový terminál, doprava, přestupní uzel, Klatovy

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Kraj připravuje stavbu přestupního autobusového terminálu v Klatovech, vyjde na 222 milionů  |  Doprava  |  Zprávy  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.