Počasí dnes16 °C, zítra13 °C
Středa 11. září 2024  |  Svátek má Denisa
Bez reklam

O své řidičáky přišlo na místě hned několik několik velmi rychlých motoristů. Jeden jel v obci 120 km/h

Nejvyšší povolenou rychlost v obcích i na silnicích v Plzeňském kraji překročilo při policejní akci 133 motoristů ze 400 kontrolovaných vozidel. Z toho 73 řidičů nedodrželo rychlost jízdy v obci a 60 řidičů mimo obec. A našlo i několik velmi rychlých jezdců, kteří na místě přišli o své řidičáky.

„V pěti případech policisté za překročení nejvyšší povolené rychlosti zadrželi řidičům řidičský průkaz a oznámili jejich protiprávní jednání příslušnému správnímu orgánu k dalšímu projednání. Konkrétně na Domažlicku si tři řidiči spletli silnici se závodní dráhou, když u dvou z nich byla naměřena rychlost jízdy 166 km/h mimo obec a u jednoho v obci 120 km/h,“ informovala mluvčí policie Veronika Hokrová.

V Plzni o své řidičské průkazy přišli dva řidiči, kteří jeli s automobilem rychlostí 98 a 101 km/h. V ostatních případech mělo nejvíce řidičů svůj vůz v nevyhovujícím technickém stavu, drželi za jízdy telefon nebo neměli zapnuté bezpečnostní pásy. „Jeden hříšník usedl za volant pod vlivem omamných a psychotropních látek a druhý pod vlivem požitého alkoholu. Detekční přístroj naměřil řidiči hodnotu 0,98 promile alkoholu v dechu. V převážné většině bylo zjištěné protiprávní jednání s provinilci vyřešeno pokutou v příkazním řízení na místě,“ konstatovala policejní mluvčí.

Policie připomíná, že v České republice je nulová tolerance alkoholu za volantem. Ani cyklisté nemají výjimku.

Hodnocení článku je 66 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Se svolením Policie České republiky

Štítky policejní kontrola, test na alkohol, překročená rychlost, vysoká rychlost, povolená rychlost

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

O své řidičáky přišlo na místě hned několik několik velmi rychlých motoristů. Jeden jel v obci 120 km/h  |  Doprava  |  Zprávy  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.