Počasí dnes16 °C, zítra13 °C
Středa 11. září 2024  |  Svátek má Denisa
Bez reklam

S přetíženými náklaďáky jelo po dálnici sedm řidičů z dvacítky kontrolovaných vozidel. Jedno bylo těžší o tři tuny

Na přetížená nákladní vozidla se zaměřili policisté při kontrole na dálnici D5 u Svojkovic na Rokycansku. Společně s pracovníky Centra služeb pro silniční dopravu rozložili váhy na odstavném parkovišti a takto zkontrolovali téměř dvě desítky nákladních vozidel. Sedm přetížených náklaďáků kontrolou neprošlo.

„Každý zastavený nákladní vůz byl podroben kontrole, přičemž musel přejet přes mobilní váhy. Celkem sedm řidičů jelo s přetíženým vozem v rozmezí od 500 kg do 1000 kg. Z toho ve čtyřech případech se jednalo o zahraniční řidiče,“ informovala mluvčí policie Veronika Hokrová.

Policisté ve všech případech, kde řídili vůz cizinci, uložili řidičům kauci za celkem 28 000 korun. K takovému opatření policisté přistupují právě při řešení přestupků v dopravě ze strany cizinců. „Za zjištěné přestupky policisté řidičům na místě uložili v příkazním řízení na místě pokuty za celkem 22 tisíc korun. Navíc u jednoho z vozidel digitální přístroje naměřily celkovou váhu jinak 3,5 tunového vozu 6,5 tuny. Policisté dvaadvacetiletému řidiči další jízdu zakázali a uložili mu na místě pokutu v příkazním řízení ve výši 10 000 korun,“ uvedla mluvčí Hokrová.

Provozovatele přetížených automobilů dále policisté oznámili příslušnému správnímu orgánu k dalšímu projednání. Všem hříšníkům pak policisté další jízdu zakázali, a to do doby, než došlo k přeložení nákladu.

V rámci silničního dohledu na dálnici D5 dálniční policisté také zastavili a kontrolovali na 60. km dálnice D5 směr Rozvadov třicetiletého řidiče osobního vozidla se zapojeným vlekem. Během silniční kontroly zjistili, že cizinec nemá příslušné řidičské oprávnění, aby mohl řídit osobní vozidlo se zapojeným vlekem. „Policisté řidiči další jízdu s vozem zakázali, zadrželi mu řidičský průkaz, registrační značky z vozidla a uložili mu kauci ve výši 30 tisíc korun. Zjištěný přestupek řidiče policisté oznámili příslušnému správnímu orgánu k dalšímu projednání. Po zaplacení kauce byly cizinci registrační značky vráceny. V další jízdě již pokračoval jeho spolujezdec, který měl všechny doklady potřebné pro řízení a provoz jízdní soupravy v pořádku,“ popsala případ policejní mluvčí.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Se svolením Policie České republiky

Štítky přetížené vozidlo, přetížená dodávka, rekordně přetížené vozidlo, kontrola policie, kontrolní vážení

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

S přetíženými náklaďáky jelo po dálnici sedm řidičů z dvacítky kontrolovaných vozidel. Jedno bylo těžší o tři tuny  |  Doprava  |  Zprávy  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.