Počasí dnes20 °C, zítra19 °C
Pondělí 9. září 2024  |  Svátek má Daniela
Bez reklam

Hasičské vozidlo se převrátilo na kruhovém objezdu, když spěchalo ke smrtelné nehodě. Mezi zraněnými jsou i hasiči

, aktualizováno 1. srpna 2024, 20:30

Cisterna hasičů z Boru se převrátila, když spěchala k zásahu ke smrtlené nehodě, která se stala ve čtvrtek v podvečer nedaleko Nové Hospody na Tachovsku. Na silnici I/21 se střetl osobní automobil s dodávkou. Řidič osobáku na místě zahynul. V péči záchranářů skončil větší počet osob, včetně hasičů z havarované cisterny. U nehody zasahoval i vrtulník záchranářů.

Hasičské vozidlo se převrátilo na kruhovém objezdu. Zranilo se pět hasičů. Záchranáři zasahovali u nehody dvou vozidel jako první. „Ještě před naším příjezdem už byly tři osoby z havarovaných automobilů mimo vozidla. Zajistili jsme plochu pro přistání vrtulníku letecké záchranné služby, provedli protipožární opatření a zlikvidovali únik pohonných hmot,“ uvedl mluvčí hasičů Petr Poncar. „U dopravní nehody dobrovolných hasičů jsme ošetřili pět mužů, které jsme transportovali s lehkými a středně těžkými zraněními na Urgentní příjem FN Plzeň pozemní cestou," uvedla Andrea Divišová ze záchranné služby. 

„Dva muže středního věku jsme transportovali na Emergency do FN Plzeň. Oba byli ve velmi vážném stavu s mnohočetnými zraněními. U muže ročník 1969 naši lékaři museli přes veškerou snahu všech zasahujících konstatovat exitus pro rozsáhlá zranění,“ informovala Divišová.

„Nehoda se stala tak, že pětapadesátiletý řidič s vozidlem Ford Kuga z nezjištěných příčin přejel do protisměru, kde se čelně střetl s protijedoucí dodávkou tovární značky Volkswagen Transporter řidiče. Řidič osobního vozidla při střetu zemřel. Případ si převzali tachovští kriminalisté, kteří nařídili soudní pitvu zemřelého,“ uvedla mluvčí policie Dagmar Brožová.

Hodnocení článku je 96 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Se svolením Hasičský záchranný sbor Plzeňského kraje

Štítky nehoda hasičské cisterny, střet osobáku s dodávkou, vrtulník, vážná nehoda

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Hasičské vozidlo se převrátilo na kruhovém objezdu, když spěchalo ke smrtelné nehodě. Mezi zraněnými jsou i hasiči  |  Doprava  |  Zprávy  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.