Počasí dnes30 °C, zítra20 °C
Neděle 8. září 2024  |  Svátek má Mariana
Bez reklam

Záchranáři bojovali o život řidiče, který vylétl ze silnice a narazil do stromu

, aktualizováno 28. července 2024, 16:15

Řidič na Rokycansku nezvládl průjezd zatáčkou, vylétl ze silnice a narazil do stromu. Jako první u něj byli letečtí záchranáři, kteří okamžitě začali s jeho resuscitací. Po krátké chvíli se jim podařilo obnovit životní funkce zraněného. Ve velmi vážném stavu ho transportoval do nemocnice vrtulník. K další vážné nehodě došlo u obce Kokořov na jižním Plzeňsku, zranilo se tam pět osob.

„Z dosavadního šetření je zřejmé, že řidič osobního vozidla jedoucí od Přísednice na Zbiroh v levotočivé zatáčce z dosud nezjištěných příčin přejel do protisměru, následně vozidlo vyjelo mimo komunikaci, kde narazilo do stromu,“ popsala policejní mluvčí Hana Kroftová.

Auto se nakonec přetočilo a skončilo v příkopu. „Muž utrpěl mnohočetná poranění a na místě byl resuscitován. Po krátké době se u muže povedlo obnovit životní funkce. Následně byl  letecky transportován ve velmi vážném stavu na umělé plicní ventilaci na Emergency fakultní nemocnice na Lochotíně,“ doplnil mluvčí krajské záchranky Lukáš Uherek. Presnymi okolnostmi nehody se policisté nadále zabývají. 

K další vážné nehodě došlo v neděli tako u obce Kokořov. „Z dosavadní šetření dopravních policistů vyplývá, ze řidička osobního auta jedoucí od Kokořova na Jarov neměla dát přednost řidiči automobilu jedoucímu od Přeštic na Nepomuk,“ informovala Kroftová.

Také k této nehodě vzlétl vrtulník letecké záchranné služby. Záchranáři si do péče převzali celkem pět zraněných. „Jednalo se o muže okolo 20 let se středně těžkým zraněním, který byl transportován na urgentní příjem fakultní nemocnice Lochotín pozemní cestou. Dále šlo o ženu odhadem 60 let a muže zhruba stejného věku, oba byli s lehkým zraněním transportováni na chirurgii do nemocnice na Borech,“ vyjmenoval Uherek.

Středně těžká zranění utrpěla zhruba pětadvacetiletá žena. Vrtulník převezl do nemocnice muže, taktéž se středně těžkým zraněním. Všichni byli při vedomí.  „Dechové zkoušky u obou řidičů vyloučily přítomnost alkoholu,“ dodala policejní mluvčí.

Hodnocení článku je 82 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto HZS Plzeňského kraje

Štítky Nehoda, vážná nehoda, nehoda na Rokycansku, resuscitace

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Záchranáři bojovali o život řidiče, který vylétl ze silnice a narazil do stromu  |  Doprava  |  Zprávy  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.