Počasí dnes23 °C, zítra23 °C
Středa 21. srpna 2024  |  Svátek má Johana
Bez reklam

Při tragické nehodě zahynul řidič osobního automobilu. Jeho vůz začal hořet po střetu s náklaďákem

, aktualizováno 15. července 2024, 19:36

Vážná nehoda ochromila před polednem provoz na velmi frekventované silnici I/20, jde o hlavní tah mezi Plzní a Českými Budějovicemi. Mezi obcemi Seč a Vlčtejn na jižním Plzeňsku se střetl osobní automobil s náklaďákem. Osobák začal po nárazu hořet. Jeho řidič na místě zahynul. Stoupající hustý dým byl vidět už z dálky. Komunikace bude minimálně pět hodin uzavřena.

Nehoda se stala na začátku táhlého stoupání známého kopce na Vlčtejn, který dělá v zimě velké problémy kamionům. „Na místo vyjely jednotky z HS Plzeň Slovany, HS Nepomuk, SDH Blovice a SDH Střížovice,“ uvedl mluvčí hasičů Michal Holeček. „Po příjezdu na místo musel náš lékař u osoby z osobního automobilu konstatovat exitus pro zranění neslučitelné se životem. Na místo byl povolán koroner. Řidič kamionu vyváznul bez zranění," informovala Andrea Divišová ze záchranné služby.

„Hasiči po příjezdu k dopravní nehodě nemuseli vyprošťovat posádku z osobního automobilu. Jedna osoba byla mimo vozidlo a před naším příjezdem zde také byla posádka ZZS. Osobní automobil byl mimo komunikaci a v plném rozsahu požáru. Hasiči auto uhasili a zjišťovali, zda se ve vozidle ještě někdo nenachází. To se naštěstí nepotvrdilo. Z nákladního auta, který převážel ječmen, neunikají žádné provozní kapaliny. Byl povolán sací bagr ze Záchranného útvaru Zbiroh pro likvidaci rozsypaného ječmene," doplnil mluvčí hasičů.

„Devětatřicetiletý řidič jel s osobním vozidlem Škoda ve směru na Nepomuk a z dosud zjištěných skutečností přejel do protisměru, kde se čelně střetl s projíždějícím nákladním vozidlem Volvo s návěsem. Po střetu skončilo osobní vozidlo v levém silničním příkopu a začalo hořet. Řidič osobního vozidla utrpěl při dopravní nehodě zranění neslučitelné se životem. Řidič nákladního vozidla vyvázl bez zranění a dechová zkouška u něj vyloučila požití alkoholu,“ uvedla k nehodě mluvčí policie Eva Červenková.

„Upozorňujeme řidiče, že v místě dopravní nehody je silnice uzavřena a jsou stanoveny objízdné trasy. Pro osobní automobily je provoz odkloněn přes obec Chlum a nákladní vozidla jedou přes Drahkov, Letiny na PřešticePolicisté jsou na místě a zjišťují veškeré okolnosti dopravní nehody,“ informovala policie bezprostředně po nehodě.

Na stejné silnici se v úseku dvou kilometrů stala během tří neděl už třetí těžká nehoda! Jeden člověk zahynul před sjezdem na Blovice při čelním střetu dvou osobních automobilů v sobotu 29. června. Další dva lidé utrpěli vážná zranění. Sérii vážných havárií odstartovala nehoda náklaďáku v pondělí 24. června. Stala se jen pár stovek metrů od místa pozdější smrtelné nehody. Převrácený přívěs kamionu s krmnou směsí komunikaci zablokoval. Část nákladu se vysypala i na vozovku. Na křižovatce u Seče se staly v posledních letech další dvě smrtelné nehody. 

Hodnocení článku je 80 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Hasičský záchranný sbor PK, Michala Kubátová / FB Blovičáci

Štítky nehoda, střet osobáku s náklaďákem, požár osobního vozidla, I/20

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Při tragické nehodě zahynul řidič osobního automobilu. Jeho vůz začal hořet po střetu s náklaďákem  |  Doprava  |  Zprávy  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.