Počasí dnes13 °C, zítra18 °C
Neděle 6. října 2024  |  Svátek má Hanuš
Bez reklam

Po nové silnici po týdnech oprav už dojedete až do Rokycanské nemocnice

Po nové a hladké vozovce už mohou přijíždět do areálu Rokycanské nemocnice pacienti i sanitky. Po několika týdnech už skončila oprava komunikace ve Voldušské ulici. Opravena byla celá vozovka od křižovatky s ulicí Oseckou až k hornímu parkovišti nad nemocnicí v délce přibližně 500 metrů.

Tím ale stavební práce v okolí či přímo v areálu Rokycanské nemocnice nekončí. Aktuálně ještě probíhají práce související s plánovanou výstavbou výjezdové základny zdravotnické záchranné služby a s vybudováním nového urgentního příjmu nemocnice. Výjezdové místo má vzniknout v zadní části nemocničního areálu. Urgentní příjem pak ve vnitrobloku mezi lůžkovým a ambulantním traktem nemocnice. Z tohoto důvodu se připravuje koridor pro rychlý příjezd i výjezd sanitních vozů resp. paralelní vjezd pro vozy IZS. Konkrétně vznikne druhý vjezd do areálu a nová cesta kolem celé nemocniční budovy.

„Druhý vjezd do areálu bude rovněž z Voldušské ulice, ale z druhé strany lékárny resp. ze spodní části podélného parkoviště ve Voldušské ulici,“ uvedl mluvčí nemocnice Jiří Kokoška. Dále se bourají garáže, které navazují východně na přední ambulantní trakt nemocnice. Jsou ve špatném technickém stavu a také v místech, kde stojí, povede nový příjezd pro sanitky. Nová cesta je naprojektována. Stavět se začne v druhé polovině roku.

Kromě toho začala modernizace nemocniční kotelny, která zásobuje nemocnici teplem i ohřevem teplé vody. „Jedná se o výměnu technologie ve stávajících prostorách kotelny. Konkrétně dojde k výměně stávajících kotlů za nové, ale i k modernizaci technologie distribuce tepla do nemocnice. S tím pak souvisí poměrně významné stavební úpravy prostor kotelny. Důvodem investice je, že dosavadní kotle byly na jednu stranu extrémně naddimenzované a zároveň byly už hodně staré a přestaly být spolehlivé. Instalací nové kotelny dojde k výrazným energetickým úsporám,“ doplňuje Jiří Kokoška.

Ohodnoť článek

Foto Jiří Kokoška, Nemocnice Plzeňského kraje NPK

Štítky Rokycanská nemocnice, nová ulice, opravená ulice, Voldušská ulice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Po nové silnici po týdnech oprav už dojedete až do Rokycanské nemocnice  |  Doprava  |  Zprávy  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.