Počasí dnes22 °C, zítra30 °C
Pátek 5. července 2024  |  Svátek má Státní svátek - Cyril a Metoděj
Bez reklam

Znepokojivé výsledky kontrolní akce. Osm řidičů bylo pod vlivem alkoholu, stejný počet užil návykové látky

Velmi znepokojivé výsledky měla třídenní policejní kontrolní akce na silnicích v Plzeňském kraji. Policisté zkontrolovali celkem 1575 vozidel a uložili řidičům 390 pokut příkazem na místě. Osm řidičů bylo pod vlivem alkoholu a stejný počet jich řídil pod vlivem návykových látek.

A konkrétně čeho se motoristé nejčastěji dopouštěli? „Nejčastěji se jednalo o překročení nejvyšší povolené rychlosti, kdy v obci to bylo 104 pokut a mimo ni pak 79. Dále se jednalo o nevyhovující technický stav vozidla (75 případů), nepoužití bezpečnostních pásů za jízdy (25 případů), nesprávný způsob jízdy (25 případů) či manipulace s mobilním telefonem za jízdy (9 případů),“ informoval mluvčí policie Ondřej Hodan.

Během kontrolní odhalili policisté osm řidičů, kteří byli pod vlivem alkoholu a stejný počet pod vlivem návykových látek. „Policisté během akce zadrželi na místě 12 řidičských průkazů, kdy pět bylo za alkohol, šest za rychlost a jeden za návykové látky. Sedm motoristů bylo přistiženo při řízení vozidla, nicméně neměli řidičské oprávnění a neměli za volantem co dělat,“ dodal mluvčí Hodan.

Policie provedla kontrolní akci na začátku letošních prázdnin. Během těch loňských zahynulo na silnicích v Plzeňském kraji při dopravních nehodách sedm osob, dalších 22 jich těžce zraněných a 345 lehce zraněných. Alkohol byl zjištěn u 65 událostí z celkového počtu 770 dopravních nehod.

Ohodnoť článek

Foto Policie České republiky

Štítky kontrolní akce, alkohol za volantem, neměli řidičák, překročená rychlost, povolená rychlost, návykové látky

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Znepokojivé výsledky kontrolní akce. Osm řidičů bylo pod vlivem alkoholu, stejný počet užil návykové látky  |  Doprava  |  Zprávy  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.