Počasí dnes14 °C, zítra12 °C
Sobota 28. září 2024  |  Svátek má Václav
Bez reklam

Dálnici D5 ve směru do Německa uzavřela nehoda dvou nákladních aut

, aktualizováno 19. června 2024, 9:21

Dálnici D5 ve směru na Rozvadov uzavřela ve středu ráno dopravní nehoda dvou nákladních aut. Ke střetu došlo v zúžení komunikace a tvořily se tam kolony. Policie řidičům doporučila sjíždět z dálnice na exitu na Klatovy nebo zvolit objízdnou trasu přes Plzeň nebo Dobřany. Na vině je podle všeho řidič, který nedodržel bezpečnou vzdálenost.

K nehodě došlo na 83. kilometru dálnice ve směru na Německo. Podle dostupných informací se tam střetly ve zúžený dva nákladní vozy. Kolony se nicméně tvořily už na 72. kilometru. „Hasiči měli problém se kvůli koloně dostat na místo zásahu. Likvidovali jsme únik provozních kapalin z jednoho z havarovaných nákladních vozidel," uvedl mluvčí krajských hasičů Petr Poncar. Krátce po deváté hodině se podařilo oba náklaďáky odtáhnout a dálnici zprůjezdnit. 

„Řidič s nákladním vozidlem Iveco zřejmě nedodržel bezpečnou vzdálenost za před ním jedoucím nákladním vozidlem Renault a došlo ke srážce. Dopravní nehoda se obešla bez zranění. Dechové zkoušky u řidičů byly negativní a policisté vyřešili nehodu příkazem na místě,“ popsala policejní mluvčí Eva Červenková.

Ohodnoť článek

Foto Policie ČR, HZS Plzeňského kraje

Štítky dálnice D5, uzavírka dálnice, omezení na dálnici, nehoda kamionů, dopravní omezení

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Dálnici D5 ve směru do Německa uzavřela nehoda dvou nákladních aut  |  Doprava  |  Zprávy  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.