Počasí dnes28 °C, zítra26 °C
Středa 26. června 2024  |  Svátek má Adriana
Bez reklam

Řidič se chtěl vyhnout lesní zvěři a strhnul řízení, skončil zraněný a převrácený na boku

V nemocnici skončil dvaatřicetiletý řidič, kterému přeběhla přes cestu lesní zvěř. Muž zazmatkoval, strhl řízení a havaroval. K nehodě došlo na silnici ve směru na obec Velký Malahov na Domažlicku.

„U Ostromečského rybníku havarovalo jedno osobní auto. Vozidlo skončilo na boku. My jsme poskytli jedné zraněné osobě předlékařskou pomoc,“ informoval mluvčí krajských hasičů Petr Poncar. Podle policie jel řidič ve směru od obce Borovice na velký Malahov. „Na místě naše posádka ošetřila dvaatřicetiletého muže, který byl s poraněním hlavy a hrudníku při vědomí transportován na urgentní příjem Domažlické nemocnice," doplnil Lukáš Uherek z krajské záchranky.

„Podle dosud zjištěných informací mu měla přes cestu přeběhnout lesní zvěř, na což řidič reagoval tak, že strhl řízení vlevo, vjel do silničního příkopu, kde narazil do stromu. Vozidlo se následně převrátilo na levý bok. Při dopravní nehodě se řidič vozidla zranil a byl převezen do nemocnice k ošetření,“ upřesnila policejní mluvčí Iva Vršecká. Dechová zkouška na alkohol vyšla u řidiče s negativním výsledkem. Okolnostmi dopravní nehody se nadále zabývají policisté.

Zvířeti se nesnažte vyhnout

Ve chvíli, kdy řidiči zvíře zkříží cestu, je nejlepší pevně chytnout volat, začít brzdit a popřípadě zvíře srazit. Podle dostupných odhadů odborníků může až třetina všech nehod, při nichž auto vrazí do stromu, vzniknout proto, že se řidič snaží vyhnout zvířeti. Při snaze vyhnout se zvířeti se může vozidlo dostat i do protisměru, kde se může čelně srazit s protijedoucím autem. V případě, že je zvíře u krajnice, je třeba vypnout dálková světla a zpomalit. Divoká zvěř se velice často pohybuje ve stádech. V tuto chvíli je tak třeba hlídat obě krajnice a počítat s tím, že se z keře nebo vysoké trávy vynoří další.

Když střetu nezabrání ani prudké brzdění a stane se nehoda, řidič by měl ihned poté zapnout výstražná světla a postavit na silnici varovný trojúhelník. Řidič by se sraženým zvířetem neměl manipulovat, snažit se mu pomoct, odklízet ho ze silnice ani nakládat do auta. Je třeba pouze zajistit místo nehody, obléknout výstražnou vestu a počkat na příjezd policie nebo mysliveckého spolku.

Hodnocení článku je 60 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto HZS Plzeňského kraje

Štítky střet se zvěří, srážka se zvěří, nehoda, dopravní nehoda, auto na boku, strhl řízení

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Řidič se chtěl vyhnout lesní zvěři a strhnul řízení, skončil zraněný a převrácený na boku  |  Doprava  |  Zprávy  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.