Počasí dnes29 °C, zítra25 °C
Úterý 18. června 2024  |  Svátek má Milan
Bez reklam

Krajem se prohnala spanilá jízda sportovních vozů. Policisté sbírali řidičáky za překročení povolené rychlosti

Policisté sbírali řidičské průkazy za příliš rychlou jízdu v souvislosti s akcí Eurorally 2024. Přes Plzeňský kraj se prohnalo na 150 sportovních automobilů, které se zúčastnily jízdy pod bedlivým dohledem policie. Nejvyšší rychlost naměřili řidiči, který před radarem na povolené devadesátce prosvištěl rychlostí 187 km/h.

„Na průběh jízdy sportovních vozů dohlížely hlídky dopravních policistů, které kontrolovaly zejména dodržování rychlostních limitů v obcích i mimo ně. Policisté zjistili dva přestupky, kdy řidiči překročili nejvyšší povolenou rychlost. Jednomu z řidičů byl uložen příkaz na místě, druhému však policisté zadrželi řidičský průkaz. Překročil totiž povolenou rychlost o více než 90 km/h, mimo obec radar ukázal rychlost 181 km/h,“ informovala mluvčí policie Iva Vršecká. Čtyřiadvacetiletý cizinec tak může nějakou dobu cestovat autem jen jako spolujezdec.

Neukáznění byli ale i řidiči, kteří se rallye přímo nezúčastnili. „Další řidičský průkaz zadrželi policisté muži, který jel na silnici mezi obcemi Planá a Tachov rychlostí 156 km/h. Povolená rychlost však byla 90 km/h,“ dodala mluvčí policie.

Hodnocení článku je 82 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Policie České republiky

Štítky vysoká rychlost, překročení rychlosti, řidičský průkaz, povolená rychlost, policejní akce, Eurorally, sportovní vozy

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Krajem se prohnala spanilá jízda sportovních vozů. Policisté sbírali řidičáky za překročení povolené rychlosti  |  Doprava  |  Zprávy  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.