Počasí dnes18 °C, zítra22 °C
Pátek 29. března 2024  |  Svátek má Taťána
Bez reklam

Po roce čekají Plzeň dopravní komplikace, startují práce na důležitých silničních stavbách

Na třech místech v Plzni by se navzdory koronavirové epidemii měla v dubnu změnit dopravní situace. Jedná se o uzavírky komunikací nebo o situační změny v dopravě, které budou komplikovat plynulost provozu. Plzeňané se mají na co těšit, podobně jako v loňském roce.

Z důvodu opravy povrchu bude od 1. do 5. dubna uzavřen most přes nádraží v Lobezské ulici. Bude možné pouze zajet a vyjet do Šumavské ulice. Objízdná trasa je značena ve směru od Prahy po silnici I/26 U Prazdroje a ve směru ze Slovan k ulici U Trati.

Mnohem větší problémy ovšem čekají motoristy v Plzni v souvislosti s další velkou dopravní stavbou. Od 6. dubna nastane změna v organizaci dopravy ve velmi frekventované lokalitě U Součků v souvislosti se stavbou přeložky silnice I/20 Plaská – Chrástecká.

„Začínají se realizovat stavby na obou železničních mostech a výstavba nové okružní křižovatky. Doprava z Jateční ulice bude převedena na dočasnou komunikaci vedenou mimo mosty. Ulice Na Roudné bude úplně uzavřena pro všechny, tedy i pro pěší. Autobus č.20 má konečnou na zbudované točce za úpravnou vody v ulici Na Roudné. Provoz na stávající okružní křižovatce U Velkého rybníka bude beze změn,“ informovala policejní mluvčí Veronika Horková s tím, že takto se bude jezdit přibližně rok.

Další změna v následujícím měsíci nastane v Plzni na Slovanech a dotkne se Francouzské ulice, kde byla v prvním termínu zrušena uzavírka této komunikace kvůli vyhlášení nouzovému stavu. „Důvodem uzavírky měla být oprava povrchu komunikace. Náhradní termín opravy je plánován od 6.4. - 19.4.2020 ve dvou etapách a komunikace bude uzavřena. Po celou dobu stavby bude autobus č. 30 odkloněn na objízdnou trasu ulicemi Částkova - Slovanská – Malostranská,“ dodala policejní mluvčí.

Ohodnoť článek

Foto facebook.com

Štítky doprava, rekonstrukce, ulice, objízdné trasy, komunikace, kolony, zácpy, plynulost provozu, Plzeň, oprava, Plzeň 2-Slovany, Praha, Roudné

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Po roce čekají Plzeň dopravní komplikace, startují práce na důležitých silničních stavbách  |  Doprava  |  Zprávy  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.