Počasí dnes9 °C, zítra13 °C
Čtvrtek 25. dubna 2024  |  Svátek má Marek
Bez reklam

Prvňáčci z Plzně dostanou Plzeňskou kartu ve formě přívěsku

Již počtvrté nabízejí zdarma Plzeňské městské dopravní podniky (PMDP) dětem, které nastoupí v září do prvních tříd základních škol, Plzeňskou kartu ve formě přívěsku. Oproti klasické Plzeňské kartě je přívěsek je menší, odolnější a lze jej připnout například na šňůrku na krk či na klíče.

Zatímco v minulých letech dostávali rodiče informace o tomto produktu a potřebné materiály osobně ve školách již při zápisu svých dětí, letos to z důvodu mimořádných opatření kvůli šíření koronaviru nebude možné. Zápisy do prvních tříd se totiž podle opatření vlády uskuteční během dubna bez přítomnosti dětí ve škole.

„Uvědomujeme si letošní složitou situaci, kterou přináší nouzové opatření a proto jdeme rodičům prvňáčků naproti. Rodiče najdou potřebné informace k Plzeňské kartě na webových stránkách www.plzenskakarta.cz v záložce Akce pro prvňáčky,“ říká náměstek primátora Plzně a předseda představenstva PMDP Roman Zarzycký (ANO).

Plzeňskou kartu v podobě přívěsku mohou děti použít nejen pro cestování v MHD, ale i pro rezervaci a výdej obědů v jídelně ZŠ, jako kartu do Knihovny města Plzně, pro vstup do školy a odchod ze školy. „Přívěsek je oproti kartě méně náchylný k poškození a ztrátě, zdarma bude navíc také vystavení prvního duplikátu karty v případě ztráty nebo odcizení karty,“ dodal Zarzycký.

Ohodnoť článek

Foto PMDP

Štítky PMDP, Plzeňská karta, prvňáčci, přívěsek, jízdné v MHD, Plzeňské městské dopravní podniky, Plzeň, Roman Zarzycký, ANO 2011

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Prvňáčci z Plzně dostanou Plzeňskou kartu ve formě přívěsku  |  Doprava  |  Zprávy  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.