Počasí dnes20 °C, zítra22 °C
Neděle 19. května 2024  |  Svátek má Ivo
Bez reklam

U fakultní nemocnice na Borech vzniklo 52 nových parkovacích míst, přibylo i stromů

Řidičům v Plzni na Borech slouží více než padesátka nových parkovacích míst. Vznikly v ulici Edvarda Beneše. Stavebním pracím ale přecházelo kácení dvacítky vzrostlých stromů, které podle radnice už nebyly v dobrém stavu. Místo nich tam obvod nechal zasadit 31 mladých jilmů.

„Podél Fakultní nemocnice Plzeň – Bory vzniklo celkem 52 míst. Z toho 22 v první etapě, kde již vozy parkují v režimu předběžného užívání a třicet v etapě druhé. Nyní už proběhnou jen kontroly a drobné opravné práce,“ uvedla mluvčí centrálního obvodu Michaela Adámková.

Stavba probíhala za plného provozu a vozovka byla pouze lehce zúžená. Dohromady se jednalo o území od křižovatky Stehlíkova x Edvarda Beneše až po křižovatku 17. listopadu x Edvarda Beneše podél Fakultní nemocnice Plzeň – Bory.

„Při budování parkovacích stání se současně zrekonstruovaly chodníky, došlo ke změně veřejného osvětlení a přeložce kabelů. Právě v této lokalitě je parkování pro návštěvníky i místní velmi problematické a každé místo navíc je zde potřebné,“ zdůraznila Adámková. Podle místních obyvatel se tam ale mohlo zbudovat ještě o pár stání víc.

Velkou debatu vyvolalo také kácení desítek vzrostlých stromů, které měly podle vedení obvodu narušené kořenové systémy a mohly představovat riziko pro chodce. „Mezi parkovací místa byly vysazeny nové stromy. Celkem 31 jilmů tak nahradilo 21 původně vykácených pajasanů žláznatých, které již byly na hraně a některé i za hranou životnosti. Zeleně v tomto místě tedy bude o něco více než před zahájením stavby,“ dodala mluvčí.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Zuzana Duzbabova

Štítky parkovací místa, nedostatek parkovacích míst, fakultní nemocnice, FN Bory, kácení stromů, výsadba stromů

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

U fakultní nemocnice na Borech vzniklo 52 nových parkovacích míst, přibylo i stromů  |  Doprava  |  Zprávy  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.