Počasí dnes15 °C, zítra21 °C
Pátek 17. května 2024  |  Svátek má Aneta
Bez reklam

Příliš mnoho mrtvých na silnicích přimělo policisty k dalším dopravním akcím zaměřeným na rychlost

Třináct lidských životů už vyhaslo během letošního prvního čtvrtletí na silnicích v Plzeňském kraji. Nejčastější příčinou byl nesprávný způsob jízdy, konkrétně nevěnování se řízení často v kombinaci s nepřiměřenou rychlostí. V reakci na to policisté realizovali další dopravně bezpečnostní akce, kdy se zaměřili především na dodržování rychlostních limitů. A došlápli si i na vozidla TAXI.

Policisté v regionu zkontrolovali celkem 248 vozidel a zjistili 101 přestupků. „Nejčastěji řidiči nedodrželi stanovenou rychlost. Ve 30 případech v obci porušilo rychlost 17 řidičů a mimo obec 13. Druhým nejčastěji zjištěným přestupkem (26 řidičů) bylo telefonování během jízdy. Dvanáct řidičů se nepřipoutalo bezpečnostním pásem a stejný počet řidičů vyjelo na naše silnici s vozidlem, které mělo špatný technický stav,“ informovala mluvčí policie Eva Červenková.

Ve stejný den v nočních hodinách dopravní policisté z Plzeně zrealizovali další kontrolní akci, při které se zaměřili na dodržování podmínek provozování taxislužby. Společně s policisty na kontrolu vyrazili také pracovníci z odboru dopravy Magistrátu města Plzně a zjištěné porušení si na místě hned přebírali. Policisté kontrolovali povinnosti právnických osob nebo fyzicky podnikajících osob provozujících silniční dopravu, povinnosti řidičů taxislužby, řádné označení vozidel taxislužby a také na vybavení vozidel taxislužby předepsanými náležitostmi.

„Ke kontrole policisté zastavili celkem 22 vozidel taxislužby a zjistili u nich 14 přestupků v oblasti provozování taxislužby. V devíti případech předali porušení dopravce k projednání správnímu orgánu a v pěti případech přestupek vyřešili příkazem na místě za porušení v oblasti provozování taxislužby. Někteří řidiči vykonávali svou činnost bez řádně ověřeného taxametru a v dalších případech neměli řidiči taxi u sebe doklad o oprávnění k podnikání, neměli řádně vyplněný záznam o přepravě nebo měli chybně umístěný průkaz řidiče taxislužby,“ dodala k výsledkům druhé kontrolní akce mluvčí policie.

Hodnocení článku je 60 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Policie České republiky

Štítky dodržování rychlosti, dopravní akce, nepřiměřená rychlost, kontrola taxislužby, TAXI, vozidla TAXI

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Příliš mnoho mrtvých na silnicích přimělo policisty k dalším dopravním akcím zaměřeným na rychlost  |  Doprava  |  Zprávy  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.