Počasí dnes19 °C, zítra15 °C
Pondělí 6. května 2024  |  Svátek má Radoslav
Bez reklam

Památkově chráněnou budovu vlakového nádraží v Klatovech čeká rekonstrukce za 393 milionů korun

Nádražní budova vlakového nádraží v Klatovech se po letech dočká velké rekonstrukce. Správa železnic už vypsala tendr na zhotovitele prací v předpokládané hodnotě 393 milionů korun. V památkově chráněném objektu dojde k účelnějšímu využití vnitřních prostor, celá stanice bude mít bezbariérový přístup.

„Samotné zahájení stavby se plánuje letos na podzim, hotovo má být na začátku roku 2027. Náplní prací bude především rekonstrukce odbavovací haly a obou křídel budovy. Vybudují se nová veřejná WC, všechny vnitřní prostory se upraví tak, aby odpovídaly současným požadavkům. Své zázemí získají rovněž řidiči autobusů z plánovaného autobusového terminálu, který vznikne v prostoru před nádražím,“ informovala mluvčí Správy železnic Nela Eberl Friebová.

Bezbariérová bude nejen budova, ale celá stanice, a to díky výtahům, které spojí podchod s nástupišti i odbavovací halou. Cyklisté pak ocení zděný přístřešek pro kola.

Ohodnoť článek

Štítky rekonstrukce nádraží, nádraží v Klatovech, správa železnic

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Památkově chráněnou budovu vlakového nádraží v Klatovech čeká rekonstrukce za 393 milionů korun  |  Doprava  |  Zprávy  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.