Počasí dnes21 °C, zítra18 °C
Sobota 4. května 2024  |  Svátek má Květoslav
Bez reklam

Největší hříšník Speed Marathonu prosvištěl v obci kolem policejního radaru rychlostí 103 km/h

Jednoznačným rekordmanem a největším průšvihářem policejního Speed Marathonu se stal v Plzeňském kraji řidič, který prosvištěl jednou obcí rychlostí 103kilometrů v hodině. Policisté mu na místě zadrželi řidičský průkaz. Tento řidič může čekat, že v důsledku tohoto porušení předpisů hned tak za volant automobilu neposadí.

„V našem kraji bylo na základě hlasování občanů vytipováno celkem 78 míst, kde policisté zaměřili svoji pozornost na dodržování stanovené rychlosti. Přestože veřejnost věděla předem o chystané akci zaměřené na rychlost, policisté odhalili celkem 124 řidičů, kteří překročili povolenou rychlost a udělili pokuty za 217 tisíc korun,“ informovala mluvčí policie Eva Červenková.

Pětadevadesát řidičů překročilo rychlost v obci a devětadvacet řidičů mimo obec. Největším hříšníkem byl dvaatřicetiletý řidič, kterému v Benešovicích na Tachovsku policisté naměřili rychlost 103km/h. Policisté řidiči na místě zadrželi řidičský průkaz a celá věc byla postoupena k projednání do správního řízení. „Dalším nejčastěji zjištěným přestupkem bylo v devíti případech držení mobilního telefonu, osm řidičů bylo řešeno za nesprávný způsob jízdy a sedm řidičů za špatný technický stav svého vozidla,“ dodala k výsledkům akce mluvčí policie.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Policie České republiky

Štítky speed marathon, měření rychlosti, překročili rychlost, porušení předpisů, rychlost v obci, povolená rychlost

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Největší hříšník Speed Marathonu prosvištěl v obci kolem policejního radaru rychlostí 103 km/h  |  Doprava  |  Zprávy  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.