Počasí dnes6 °C, zítra7 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Pozor na střet se zvěří, na Domažlicku takto havarovali v jeden den tři motoristé

Hned tři nehody v jediný den, při kterých se střetly automobily se zvěří, vyšetřovali policisté na Domažlicku. Hlavními aktéry těchto havárií byl jelen a srny. Od počátku roku jich bylo třiašedesát.

Mezi obcemi Kanice a Chocomyšl vběhla náhle srna z pravé strany do jízdní dráhy řidiči osobního vozidla tovární značky Kia Sorento. Motorista nedokázal střetu zabránit. Zvíře nebylo na místě dopravní nehody nalezeno. Škoda na vozidle Kia byla vyčíslena na 20 tisíc korun.

Další nehoda se stala na silnici I/22 mezi obcemi Libkov a Loučim. „Řidič nákladního vozu značky Peugeot Boxer nedokázal zabránit střetu s jelenem, který mu náhle vběhl do jízdní dráhy z pravé strany. Na místě dopravní nehody policisté zvíře nenašli, ale na vozidle zjistili a zajistili srst. Škoda na vozidle byla vyčíslena na 20 tisíc korun,“ informovala policejní mluvčí Dagmar Brožová.

Srnu srazil také řidič Fiatu Stilo na silnici mezi Domažlicemi a Horšovským Týnem. Ani v tomto případě se nepodařilo srnu na místě najít. Na vozidle vznikla škoda rovněž za 20 tisíc korun. „Ve všech případech se dopravní nehody obešly bez zranění osob a u všech řidičů dopravní policisté vyloučili požití alkoholických nápojů před jízdou. Od počátku letošního roku policisté přijali již třiašedesát oznámení o střetech vozidel s lesní zvěří,“ informovala mluvčí policie.

Při srážce se zvěří vzniká škoda jejímu majiteli, kterým je většinou místní myslivecké sdružení. Proto zde platí povinnost oznámit dopravní nehodu policii. A to i v případě, že zvěř z místa utekla. „Upozorňujeme řidiče, kteří by si usmrcené zvíře chtěli ponechat, že jejich jednání bude kvalifikováno jako trestný čin krádež či pytláctví, za který hrozí až dvouletý trest odnětí svobody,“ doplnila mluvčí policie.

Ohodnoť článek

Foto Policie ČR

Štítky střet se zvěří, srna, jelen, nehoda, okres Domažlice, havárie, dopravní nehoda, policie, Kia, Kia Sorento, Kanice, Chocomyšl, Libkov, Loučim

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Pozor na střet se zvěří, na Domažlicku takto havarovali v jeden den tři motoristé  |  Doprava  |  Zprávy  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.