Počasí dnes27 °C, zítra23 °C
Úterý 30. dubna 2024  |  Svátek má Blahoslav
Bez reklam

Motoristé pozor, startují dvě velké silniční akce. Zkomplikují dopravu v Železné Rudě a u Nepomuku

Dvě důležité opravy silnic v Plzeňském kraji startují v úterý 2. dubna. Po zimní přestávce se opět rozběhnou práce na opravě silnice I/27 v centrální části Železné Rudy. U Obce Klášter nedaleko Nepomuku na jižním Plzeňsku se zahájí práce na úpravě křižovatky silnic I/20 a III/11747.

„Během loňské stavební sezóny prošel v Železné Rudě kompletní rekonstrukcí úsek silnice od kruhového objezdu až po křížení silnice I/27 a ulice 1. máje. V letošním roce budou práce na rekonstrukci vozovky, úpravě chodníků, veřejného prostranství, vodovodu nebo například veřejného osvětlení pokračovat v úseku mezi městským úřadem/Klostermannovo náměstím a železničním přejezdem,“ informoval Adam Koloušek z týmu komunikace Ředitelství silnici a dálnic ŘSD.

Stavební úpravy se opět uskuteční za úplné uzavírky hlavního tahu. To znamená, že provoz bude převeden na několik objízdných tras podle velikosti vozidel. Pro vozidla délky do 10 metrů ve směru Plzeň platí trasa po silnici II/1910 (ul. Špičácká) – po MK (ul. 1. máje). V úseku Špičácká – Šumavská bude obousměrný provoz. V úseku Šumavská - Klostermannovo nám. Bude rovněž jednosměrný provoz. Ve směru Alžbětín po MK (ul. Belvedérská – Adolfa Kašpara Šumavská - 1. máje) povede také jednosměrný provoz. Obousměrný provoz pak bude v úseku Špičácká – Šumavská a po silnici II/190 (ul. Špičácká).

Vozidla s délkou nad 10 metrů musí jet po silnici II/190, II/191 Klatovy – Janovice nad Úhlavou – Nýrsko - Hojsova Stráž – Železná Ruda. Po I/27, II/171, II/190, II/191 Čachrov – Strážov – Janovice nad Úhlavou – Nýrsko – Hojsova Stráž – Železná Ruda.

Jedná se o opravu ve výši 49,5 milionu korun bez DPH. Ke zprovoznění opravovaného úseku silnice I/27 by pak mělo dojít nejpozději na konci července.

Komplikace čekají řidiče i na silnici I/20 

S omezením dopravy musí počítat řidiči od úterý 2. dubna také poblíž Nepomuku. „Současná podoba křížení silnice I/20 se silnicí III. třídy už dnešním potřebám nevyhovuje, a to jak svým výškovým, tak i šířkovým vedením. Současně se také stává místem poměrně častých dopravních nehod. Ze zmíněných důvodů tak bylo rozhodnuto o provedení stavebních úprav, které povedou ke zlepšení poměrů v prostoru křížení silnic a také ke zvýšení bezpečnosti silničního provozu,“ vysvětlil důvody další stavební akce na silnici Adam Koloušek.

V následujících měsících se tak budou za částečné uzavírky hlavního tahu provádět stavební práce, které změní podobu křižovatky. Jedná se o rektifikaci směrového a výškového oblouku na silnici I/20. Ve směru od Plzně bude zřízen nový odbočovací pruh a upraveno bude i napojení silnice III/11747. Dále se upraví jeden z propustků na trase a upraveny budou také přilehlé vjezdy a sjezdy.

Částečná uzavírka silnice I/20 je povolena až do ledna následujícího roku, nicméně ŘSD plánuje dřívější zprovoznění tohoto úseku. V tomto případě je cena prací 27,2 milionu korun.

Hodnocení článku je 50 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Ředitelství silnic a dálnic ŘSD

Štítky oprava silnice, oprava křižovatky, silnice I/27, Klášter u Nepomuku

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Motoristé pozor, startují dvě velké silniční akce. Zkomplikují dopravu v Železné Rudě a u Nepomuku  |  Doprava  |  Zprávy  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.