Počasí dnes20 °C, zítra24 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

Dělníci začali s asfaltováním smíšené stezky pro pěší a cyklisty za 14 milionů, povede podél rušné silnice

Nový úsek stezky bude měřit 895 metrů a povede podél silnice II/183 v Rokycanech. Povrch bude z asfaltového betonu, část pro pěší pak z betonové dlažby. Vše doplní LED světla na osmimetrových stožárech. Projekt za 13,89 milionu korun bez DPH by měl být hotový do května. Součástí akce je také vybudování odlehčení stávající jednotné kanalizace do Rakovského potoka, aby se do budoucna předešlo problémům s přívalovými dešti, kdy kanalizace nestíhala a docházelo k zaplavování domů.

„Z původního chodníku se vybuduje smíšená cyklostezka pro pěší a cyklisty podél silnice II/183 od okružní křižovatky ulic Šťáhlavská x Boženy Němcové x Vysoký průhon až do prostoru okružní křižovatky ulic Šťáhlavská x Plzeňská x Arbesova v celkové délce stavební úpravy 950,57 metru,“ popisuje Šárka Kozlerová z Odboru rozvoje města Městského úřadu Rokycany, která má investici na starosti.

„Město na daný projekt Vybudování smíšené stezky po pěší a cyklisty – Šťáhlavská, Rokycany získalo finanční podporu od Unie z 36. výzvy IROP,“ doplnila Gabriela Šímová z Odboru finančního Městského úřadu Rokycany, která má na starosti dotace. „Stavba dle smlouvy potrvá sedm měsíců. Práce jdou dle plánu a hotovo by mělo být do konce května,“ doplnila Kozlerová.

Město chce vyřešit i problém při přívalových deštích

Součástí investice je vybudování odlehčení stávající jednotné kanalizace z ulic Šťáhlavská a Tymákovská do Rakovského potoka. V případě přívalových dešťů totiž nestíhá a dochází tak k zaplavování nemovitostí i místních komunikací.

„Stavba začne ve stávající revizní kanalizační šachtě v chodníku při silnici v ulici Šťáhlavské, zhruba 25 metrů pod křižovatkou s ulicí Pod Čilinou. Ve stávající šachtě bude upraven nátok a dno. Dále bude do šachty osazen lapač hrubých splavenin. Stavba bude končit v revizní kanalizační šachtě v křižovatce ulic Šťáhlavská – Tymákovská. Stávající šachta bude vyměněna za novou o větším průměru,“ přibližuje mluvčí města Adriana Jarošová. Na trase odlehčení přibude sedm kusů revizních kanalizačních šachet. Maximální průtok odlehčením je 1200 litrů za sekundu.

Ohodnoť článek

Foto Adriana Jarošová

Štítky cyklostezka, cyklistika, smíšená stezka, Rokycany, doprava, přívalové deště, kanalizace, odlehčení kanalizace

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Dělníci začali s asfaltováním smíšené stezky pro pěší a cyklisty za 14 milionů, povede podél rušné silnice  |  Doprava  |  Zprávy  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.