Počasí dnes25 °C, zítra24 °C
Neděle 28. dubna 2024  |  Svátek má Vlastislav
Bez reklam

Řidič nedával pozor a způsobil hromadnou nehodu na dálnici D5 ve směru na Rozvadov

Na sjezdu z dálnice D5 u Rokycan došlo k nehodě dvou osobáků a vozu, který na vleku přepravoval další auta. Na vině je řidič, který se nevěnoval řízení a přejel z jednoho pruhu do druhého, kdy narazil do jedoucího Seatu Leon. Tento vůz následně narazil do nákladní soupravy před ním.

„Na exitu Rokycany došlo k nehodě tří osobních aut, z nichž jedno bylo vozidlo s vlekem naloženým automobily. Jedna zraněná osoba byla předána do péče zdravotnické záchranné služby. Původně byla událost hlášena jako požár vozidla, ten ale vyšetřovatel nepotvrdil. Vzhledem k použití přenosného hasicího přístroje před naším příjezdem jsme pro jistotu prochladili motorový prostor,“ popsal mluvčí hasičů Petr Poncar

„U nehody měli záchranáři v péči dva muže. Muž ročník 1986 byl ošetřen a ponechán na místě bez viditelných zranění. Muž ročník 1992 s lehčími zraněními byl transportován do Rokycanské nemocnice,“ doplnila Mária Svobodová z krajské záchranky.

Podle dopravních policistů je na vině právě muž, který skončil v nemocnici. Muž jel s vozem Opel Corsa po dálnici D5 ve směru na Rozvadov. „Na 62. kilometru se plně nevěnoval řízení a z pravého jízdního pruhu přejel do odbočovacího, kde zezadu narazil do jedoucího vozidla Seat Leon, které řídil muž narozený v roce 1987. Vlivem tohoto nárazu pak ještě vozidlo Seat narazilo do před ním jedoucí nákladní soupravy řízenou řidičem narozeným v roce 1974,“ řekl k okolnostem nehody policejní mluvčí Ondřej Hodan.

Všichni účastníci měli dechovou zkoušku s negativním výsledkem. „Policisté z dálničního oddělení Svojkovice nehodu vyřešili v příkazním řízení,“ uzavřel Hodan.

Ohodnoť článek

Foto HZS Plzeňského kraje

Štítky dopravní nehoda, nehoda na D5, nevěnoval se nehodě, hromadná nehoda

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Řidič nedával pozor a způsobil hromadnou nehodu na dálnici D5 ve směru na Rozvadov  |  Doprava  |  Zprávy  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.