Počasí dnes20 °C, zítra24 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

VIDEO: To jsem ale ostuda, řekla pětasedmdesátiletá řidička, která městem prosvištěla skoro stovkou

S postarší pirátkou silnic se setkali plzeňští městští strážníci. Pětasedmdesátiletá žena se kolem nich prohnala rychlostí přes 95 kilometrů v hodině. Když jí zastavili, velmi se divila a sama sebe označila za ostudu. S dodržováním povolené rychlosti si nelámal hlavu ani dvacetiletý řidič, jemuž na radaru naměřili 105 kilometrů v hodině!

„Neuvěřitelnou rychlost ukázal strážníkům ve vozidle radar, když kolem nich doslova proletělo vozidlo Škoda, které jelo po Klatovské třídě kolem Borského parku. Na obrazovce se ukázalo číslo 96 km/h, strážníci za vozidlem vyrazili a vozidlo zastavili,“ popisuje Tereza Schliková z tiskového odboru Městské policie Plzeň.

Velkým překvapením pak pro strážníky byl pohled na osobu za volantem. Auto totiž řídila pětasedmdesátiletá žena. „No…to jsem ostuda,“ reagovala seniorka, když jí strážníci sdělili, kolik ve skutečnosti jela.

„Takto vysoké překročení rychlosti nemohou strážníci řešit na místě, proto bylo její jednání předáno správnímu orgánu, kde jí hrozí zákaz řízení na šest až 18 měsíců, přičtení šesti bodů a nemalá finanční pokuta,“ doplnila Schliková.

Mladík se hnal městem rychlostí 105 km/h

Ulice Plzně si se závodní dráhou spletl i dvacetiletý mladík za volantem Toyoty. Domažlickou ulicí totiž doslova prosvištěl. „Rychlost zaznamenaná na radarovém zařízení byla vysoko nad povolenými padesáti kilometry za hodinu. Dvacetiletý řidič se místem řítil rychlostí 105 kilometrů v hodině. Po zastavení nemohli strážníci jeho počínání vyřešit na místě pokutou, proto jeho jednání postoupili do správního řízení. Tam mu za jeho spěch hrozí sankce od sedmi do 25 tisíc a zákaz řízení v trvání od 6 do 18 měsíců,“ uzavřela mluvčí plzeňských strážníků Jana Pužmanová.

Ohodnoť článek

Foto Městská policie Plzeň

Štítky doprava, povolená rychlost, nedodržení rychlosti, seniorka za volantem, mladý řidič, městská policie

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

VIDEO: To jsem ale ostuda, řekla pětasedmdesátiletá řidička, která městem prosvištěla skoro stovkou  |  Doprava  |  Zprávy  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.