Počasí dnes25 °C, zítra24 °C
Neděle 28. dubna 2024  |  Svátek má Vlastislav
Bez reklam

Řidič osobáku nepřežil čelní střet s protijedoucím autem, druhého muže přepravil do nemocnice vrtulník

, aktualizováno 7. března 2024, 20:25

Tragická nehoda si vyžádala život sedmasedmdesátiletého muže, který na silnici II/22 u obce Dlažov na Klatovsku přejel do protisměru a čelně se střetl s protijedoucím autem. Druhý řidič, taktéž senior, utrpěl středně těžká zranění a do nemocnice ho transportoval vrtulník. V podvečerních hodinách došlo také k nehodě na dálnici D5. Uzavřený musel být úsek mezi Rokycany a Ejpovicemi.

„Řidič (ročník 1947) vozidla Renault jel od Domažlic na Klatovy a z dosud nezjištěných příčin přejel do protisměru, kde se čelně střetl s osobním vozidlem Škoda řidiče (ročník 1953),“ informovala policejní mluvčí Dagmar Brožová.

Hasiči z každého auta vyprostili jednu osobu. „Záchranáři si na místě převzali laicky prováděnou resuscitaci u zaklíněného muže v jednom z vozidel. U muže ročník 1947 lékař vyhodnotil četná devastující zranění, kterým muž na místě podlehl. Muž z druhého vozu utrpěl středně těžká zranění. Při vědomí ho do nemocnice transportovala letecká záchranná služba,“ doplnila Mária Svobodová z krajské záchranky.

Vážná nehoda na několik hodin zastavila provoz na silnici a řidiči museli využít objízdné trasy. „Případ si dále převezmou kriminalisté. Ti nařídí soudní pitvu zemřelého,“ uzavřela Brožová.

Nehoda tří aut ochromila provoz na dálnici D5

Nehoda nákladního vozu a dvou osobáků zastavila na čas provoz na dálnici D5 mezi Rokycany a Ejpovicemi. K nehodě došlo po šesté hodině večerní, kolem sedmé se podařilo dálnici zprůjezdnit levým jízdním pruhem. O hodinu později už byl úsek plně průjezdný. „Záchranáři z místa nehody odtransportovali do FN Lochotín třiadvacetiletého muže, který utrpěl lehčí zranění,“ doplnila Svobodová.

Zdroj: Policie ČR

Foto HZS Karlovarského kraje

Štítky nehoda, tragická nehoda, smrtelná nehoda, řidič senior, čelní střet

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Řidič osobáku nepřežil čelní střet s protijedoucím autem, druhého muže přepravil do nemocnice vrtulník  |  Doprava  |  Zprávy  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.