Počasí dnes6 °C, zítra7 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Pasažérů v době pandemie koronavirem výrazně ubylo, Plzeň redukuje provoz MHD

Provoz některých linek MHD upravuje od úterý 24. března město Plzeň. Reaguje tak na fakt, že obsazenost mnoha vozidel se v době zavedených opatření proti šíření koronaviru výrazně snížila. Oproti standardnímu režimu lidé využívají v těchto dnech MHD v Plzni na 25 až 30 procent.

„Ukázala to detailní data, která si nechalo město zpracovat. Redukce rozsahu provozu nebude plošná, některých klíčových a vytížených linek se nedotkne, například zachován naprosto beze změn zůstane provoz na Borská pole i do Fakultní nemocnice Plzeň na Lochotíně. Upravený provoz bude platit do odvolání,“ informovala mluvčí magistrátu Eva Barborková.

Změny se dotknou linek 1, 2, 4, 10, 12, 13, 16, 17, 26, 27, 28, 33, 34, 40, 41, 56. Provoz o víkendových dnech se nemění.

Na tramvajových linkách o pracovních dnech dochází k omezení provozu na linkách 1, 2 a 4. Zároveň se prodlužují intervaly spojů. Na tramvajové linky se budou i nadále nasazovat obvyklé soupravy. Na lince 4 budou v návozových špičkách všechny spoje zajíždět až na konečnou stanici Univerzita pro lepší dostupnost Borských polí bez nutnosti přestupovat na autobusové linky.

U trolejbusů se omezuje provoz na linkách 10, 12, 13, 16 a 17. Rovněž i v tomto případě musí pasažéři počítat s prodloužením intervalů spojů. Rozsah provozu linky 15 obsluhující Borská Pole a další frekventovaná místa se nemění.

„Autobusy postihne omezení na linkách 26, 27, 28, 33, 34, 40, 41 a 56. Rozsah provozu linek 29 a 30 obsluhující Borská pole a další frekventovaná místa se nemění. Interval spojů linky 33 k Fakultní nemocnici Lochotín v dopoledních a poledních hodinách zůstává taktéž zachován,“ doplnil mluvčí magistrátu Barborková.

Hodnocení článku je 40 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto PMDP

Štítky Plzeň, městská hromadná doprava, Fakultní nemocnice Plzeň, Lochotín, COVID-19

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Pasažérů v době pandemie koronavirem výrazně ubylo, Plzeň redukuje provoz MHD  |  Doprava  |  Zprávy  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.