Počasí dnes20 °C, zítra24 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

Bezplatnému parkování pod autobusovým nádražím odzvonilo. Nově tam začíná platit systém P+G

Velká změna čeká od pondělí 4. března na řidiče, kteří si zvykli parkovat v Kotkově ulici pod Centrálním autobusovým nádražím v Plzni (CAN). Parkoviště město zahrnulo do systému P+G, tedy park and go, a zpoplatnilo. Za hodinu parkování řidiči zaplatí 10 korun, nejvíce pak 45 korun za den, noční stání bude stát maximálně 30 korun, o víkendu zde mohou parkovat zdarma.

„Parkoviště v Kotkově ulici má kapacitu více než 240 míst. Nyní bude zařazeno do systému záchytných parkovišť P+G, kde má řidič zaparkovat a dál pokračovat pěšky. Cílem je vrátit parkovišti jeho původní smysl, tedy, aby zde lidé dojíždějící například denně za prací měli možnost zaparkovat. To bylo dosud obtížné, protože parkovací místa z velké části blokovaly dlouhodobě odstavené vozy,“ vysvětlil náměstek primátora pro dopravu a životní prostředí Aleš Tolar (STAN).

Na parkovišti v Kotkově ulici je stanoven příznivější denní poplatek než při stání na ulici v zóně F nebo C. „Hodina parkování bude stát ve všedních dnech od 7 do 19 hodin 10 korun. Při souvislém parkování delším než čtyři hodiny však řidič zaplatí nejvýše 45 korun za den. V sobotu a v neděli bude parkování bezplatné. Platit se bude také za noční parkování, a to 10 korun za hodinu v době od 17 do 8 hodin následujícího dne, ale nejvýše 30 korun za celou noc při souvislém parkování,“ přiblížil Aleš Tolar.

Za parkování řidiči zaplatí při odjezdu z parkoviště prostřednictvím terminálů, kde bude možné použít platební kartu nebo hotovost.

Ohodnoť článek

Foto Martin Pecuch, magistrát města Plzně

Štítky parkoviště, zpoplatnění parkoviště, park and go, Kotkova ulice, placené parkování

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Bezplatnému parkování pod autobusovým nádražím odzvonilo. Nově tam začíná platit systém P+G  |  Doprava  |  Zprávy  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.