Počasí dnes25 °C, zítra24 °C
Neděle 28. dubna 2024  |  Svátek má Vlastislav
Bez reklam

Startuje další část opravy silně zničené silnice I/27 ve Vysoké Libyni. Jde o velmi frekventovaný hlavní tah na Most

Po zimní přestávce se opět naplno rozjedou od pondělí 4. března práce na opravě silnice I/27 ve Vysoké Libyni a jejím bezprostředním okolí. Jedná se o frekventovaný hlavní tahu na trase Plzeň - Most na severním Plzeňsku. V úseku dlouhém necelé čtyři kilometry už stavební práce probíhaly v průběhu minulého roku. Oproti loňské stavební sezóně nicméně dojde ke změnám v podobě přechodné úpravy provozu.

„V loňském roce se stavbou projíždělo jedním jízdním pruhem kyvadlově. Letos budou práce na průtahu Vysoké Libyně probíhat za úplné uzavírky hlavního tahu. Veškerá doprava tak bude od Kralovic vedena po objízdné trase po silnicích II/229, II/227 a I/6 přes Kožlany, Rakovník, Kněževes a Hořovičky,“ informoval Adam Koloušek z týmu komunikace Ředitelství silnici a dálnic ŘSD. Jde o stavbu za cenu 68 milionů korun bez DPH.

Po dokončení opravy, které je plánované na druhou polovinu července bude na území Libyně nový zpomalovací ostrůvek na vjezdu do obce ve směru od Jesenice, upravené autobusové zastávky, nové chodníky, nástupiště, parkovací stání a místo pro přecházení včetně ochranného ostrůvku. Dále bude realizována přeložka a oprava vodovodu a provedena bude nová dešťová kanalizace a veřejné osvětlení. Komunikace pak projde v podstatě kompletní rekonstrukcí.

Vysoká Libyně, kde žije 220 obyvatel, je poslední obcí v Plzeňském kraji. Silnice I/27 vede z obce dále na jesenickou křižovatku, kde mohou řidiči odbočit do Středočeského nebo Karlovarského kraje, nebo pojedou dál do Ústeckého kraje na Žatec, Most a Litvínov.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Jan Homolka

Štítky oprava silnice, rekonstrukce silnice, frekventovaný úsek, ŘSD, Vysoká Libyně

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Startuje další část opravy silně zničené silnice I/27 ve Vysoké Libyni. Jde o velmi frekventovaný hlavní tah na Most  |  Doprava  |  Zprávy  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.