Počasí dnes24 °C, zítra25 °C
Neděle 28. dubna 2024  |  Svátek má Vlastislav
Bez reklam

Řidič kamionu usnul za jízdy na dálnici D5. Narazil do návěsu kamionu, který jel před ním

Dva nákladní automobily se srazily ve čtvrtek ráno na dálnici D5. Řidič jednoho vozidla za jízdy usnul a narazil do kamionu, který jel před ním. Jedná se už o druhou vážnou havárii kamionu na silnicích Plzeňského kraje během tohoto týdne. V úterý se převrátil na bok kamion s nákladem masa poblíž Mirošova na Rokycansku.

Nehoda na dálnici D5 se stala na 140,5 km ve směru na Plzeň. Obě vozidla skončila v odstavném pruhu, přičemž jedno z nich částečně zasahovalo do pravého jízdního pruhu,“ informoval mluvčí hasičů Petr Poncar„Čtyřicetiletý řidič nákladního vozidla značky Volvo jel v pravém jízdním pruhu a dostatečně se nevěnoval řízení, za jízdy usnul. Narazil do návěsu nákladní soupravy tvořené nákladním vozidlem Volvo s návěsem, který jel před ním. Dopravní nehoda se obešla bez zranění. Řidiči měli negativní dechové zkoušky,“ informovala mluvčí policie Dagmar Brožová.

Celková škoda byla vyčíslena na 870 tisíc korun. První kamion na návěsu převážel těžký stavební stroj. Návěs vyvázl ze střetu s mnohem menším poškozením než druhý kamion. Ten měl zdemolovanou celou kabinu.

Kamion s masem se převrátil na bok

Kamion s nákladem masa se v úterý převrátil na bok na silnici mezi Mirošovem a Příkosicemi na Rokycansku. „Záchranáři z místa transportovali na akutní příjem do plzeňské fakultní nemocnice sedmačtyřicetiletého řidiče, který utrpěl lehčí zranění,“ uvedla mluvčí záchranné služby Mária Svobodová. Řidič jel s nákladní soupravou DAF po silnici 3. třídy ve směru od Příkosic do Mirošova, kdy u odbočky na Myť z dosud přesně nezjištěných příčin najel na pravou krajnici, nezvládl řízení a se soupravou skončil na pravém boku. Alkohol byl u řidiče vyloučen dechovou zkouškou.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Hasičský záchranný sbor Plzeňského kraje, Richard Beneš

Štítky nehoda na D5, dálnice D5, střet dvou kamionů, srážka kamionů

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Zatím zde nejsou vloženy žádné komentáře.

Řidič kamionu usnul za jízdy na dálnici D5. Narazil do návěsu kamionu, který jel před ním  |  Doprava  |  Zprávy  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.