Počasí dnes20 °C, zítra24 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

Po dálnici kličkoval ze strany na stranu neosvětlený kamion. Uvnitř seděl za volantem silně opilý řidič

Na neosvětlený kamion, kličkující po dálnici D5 ze strany na stranu, upozornil policii jeden řidič. Policisté okamžitě vyslali do akce hlídku ze Svojkovic. Ta jízdní soupravu po chvíli našla. Řidiče policisté zastavili, aby provedli silniční kontrolu. Už z jeho dechu byl cítit alkohol. Že je motorista silně opilý, prokázal následný test na alkohol. Navíc se řidič začal chovat vůči policistům agresivně.

„Řidič tahače Mercedes jel po dálnici D5 ve směru od Rozvadova na Prahu za tmy. Měl zapnuté pouze denní svícení a na návěsu neměl zapnuté vůbec žádné osvětlení. Po dálnici kličkoval, v několika případech vytlačil z jízdních pruhů motorová vozidla. Aby se vyhnula srážce, raději zajela do odstavného pruhu,“ popsala průběh události mluvčí policie Dagmar Brožová.

V okamžiku, kdy pak kamion předjížděli policisté, začal jeho řidič rovněž bezdůvodně přejíždět do jiného jízdního pruhu. Policista musel najet ke středovým svodidlům, aby zabránil střetu. Po zastavení vozidla policisté řidiče kamionu vyzvali k dechové zkoušce, ale ten nebyl schopen na několik desítek pokusů řádně dechovou zkoušku provést. Přitom policisty slovně napadal a urážel.

„V kabině řidiče byla nalezena prázdná láhev vodky. Asi po hodině se dechová zkouška podařila, výsledek byl 2,52 promile alkoholu v dechu. Lékařské vyšetření spojené s odběrem krve řidič odmítl. Policisté ho převezli na služebnu, kde se stále choval agresivně, chtěl odejít a vrátit se do vozidla. Případ byl postoupen kriminalistům,“ uvedla mluvčí.

Kriminalisté sedmatřicetiletého řidiče obvinili ze spáchání zločinu, kterého se měl dopustit tím, že po předchozím požití alkoholických nápojů nebyl schopen bezpečně a s jistotou ovládat motorové vozidlo. V souvislosti s tímto případem se policisté obrací na případné svědky jízdy tohoto řidiče nebo řidiče, kteří byli jeho jízdou ohroženi nebo omezeni. Měli by kontaktovat policisty na tísňové lince policie 158.

Ohodnoť článek

Foto Policie ČR

Štítky opilý řidič, řidič kamionu, dálnice D5, agresivní řidič

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Po dálnici kličkoval ze strany na stranu neosvětlený kamion. Uvnitř seděl za volantem silně opilý řidič  |  Doprava  |  Zprávy  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.