Počasí dnes20 °C, zítra24 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

Policisté se zaměřili na kontrolu rychlosti a na linkové autobusy. Jeden z jejich řidičů byl pod vlivem alkoholu

Na dodržování nejvyšší povolené rychlosti a na kontrolu linkových autobusů se zaměřili policisté z Plzeňského kraje během dvou speciálních akcí. Jeden řidič z 269 prověřených autobusů seděl za volantem pod vlivem alkoholu. Alkohol požilo před jízdou osm řidičů automobilů, další byl vlivem omamných látek.

Při první akci se policisté zaměřovali především na řidiče překračující maximální povolenou rychlost jak v obcích, tak i mimo ně. „Napříč celým krajem jsme zkontrolovali 201 vozidel a z toho 96 řidičů jelo příliš rychle. Celkem 64 motoristů se tohoto přestupku dopustilo v obci a 32 pak mimo obce.  Mezi další prohřešky řidičů patřil nevyhovující technický stav vozidla (9), neuhrazený dálniční poplatek (4) či telefonování za jízdy. To se jednalo o čtyři případy. Jeden řidič pak usedl za volant pod vlivem alkoholu a jeden pod vlivem omamných a psychotropních látek,“ informoval mluvčí policie Ondřej Hodan.

Podruhé se dopravní policisté společně s obvodními vydali na naše silnice za účelem kontrolování autobusů, hlavně těch linkových. Z celkového počtu 443 kontrolovaných vozidel bylo právě autobusů 269. „V jednom případě řidič autobusu řídil pod vlivem alkoholu, dechová zkouška u něj vyšla s výsledkem 0,46 promile alkoholu v dechu. Jedná se tedy o přestupek, za který řidiči hrozí od správního orgánu zákaz řízení motorových vozidel na 6 – 18 měsíců a pokuta ve výši 7 000 – 25 000 korun,“ informoval policejní mluvčí.

Dále policisté zaznamenali překročení nejvyšší povolené rychlosti v obci (18x), nevyhovující technický stav vozidla (16x) a sedm řidičů osobních automobilů bylo v době jízdy pod vlivem alkoholu. Všichni byli v rovině přestupku, a tak byli oznámeni správnímu orgánu.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Policie ČR

Štítky povolená rychlost, kontrola autobusů, kontrola rychlosti, alkohol za volantem, opilý řidič, policejní kontrola, kontrolní akce

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Policisté se zaměřili na kontrolu rychlosti a na linkové autobusy. Jeden z jejich řidičů byl pod vlivem alkoholu  |  Doprava  |  Zprávy  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.