Počasí dnes25 °C, zítra24 °C
Neděle 28. dubna 2024  |  Svátek má Vlastislav
Bez reklam

Připravte se na výrazná omezení v dopravě, začne další etapa opravy tramvajové trati v Koterovské ulici

Provoz městské hromadné dopravy i automobilů v Plzni výrazně ovlivní už od 3. března zahájení další etapy opravy tramvajové trati v Koterovské ulici. Tentokrát se práce přesunou do úseku od náměstí Generála Píky k ulici Sladkovského. Rozsáhlá omezení potrvají do prosince letošního roku, kdy by měla být Koterovská hotová.

„Už v neděli 3. března 2024 začne platit dlouhodobá změna v provozu tramvajové linky č. 2 v Plzni na Slovanech. Od pondělí 4. března se změní také trasa tramvajové linky č. 1. Vím, že podobné změny a omezení jsou pro cestující i řidiče nepříjemné, chtěl bych je však požádat o trpělivost, rekonstrukce trati je nezbytná,“ uvedl Aleš Tolar (STAN), náměstek primátora pro oblast dopravy a životního prostředí.

Oprava Koterovské začala vloni v září a týkala se části od OC Galerie Slovany včetně okružní křižovatky až na náměstí Generála Píky. Finanční náklady na stavbu činí letos 237 milionů korun včetně DPH. Stavební práce v aktuální etapě se budou týkat jak tramvajové trati, tak silnice, chodníků a inženýrských sítí. Opraveny budou veřejné osvětlení, světelná signalizace, informační systém, kanalizace a také vodovod.

Koterovská třída bude pro individuální automobilovou dopravu od 4. března obousměrně uzavřena v úseku od kruhového objezdu v Částkově ulici až po ulici Sladkovského. Po dobu uzavírky zůstanou zachovány dva kolmé přejezdy přes uzavřenou část Koterovské.

Kromě Koterovské chystá letos Plzeň i opravy dalších tramvajových tratí. Mezi ty hlavní bude patřit i rekonstrukce trati mezi jižní částí náměstí Republiky a Zbrojnickou ulicí v centru města. I její dopad na městskou a individuální dopravu bude značný. Zahájena by měla být v květnu. Práce ale ovlivní i společenský život v srdci Plzně. Veškeré akce, které se konají v centru města, ať už se jedná o sportovní, společenské, kulturní a vyžadují změnu dopravy, se uskuteční za úplného uzavření provozu individuální automobilové dopravy v centru.

A jak budou od 3. března vypadat výluky tramvajové trati? „Linka 2 bude odkloněna mezi Mikulášským náměstím a Světovarem přes Slovany. Dopravní podnik zavede náhradní autobusovou linku 2A mezi Mikulášským náměstím a Světovarem po Koterovské ulici. V noci ze 3. na 4. března bude rovněž odkloněna noční autobusová linka N2 obousměrně Francouzskou ulicí,“ informovala Barbora Hájková z tiskového odboru magistrátu.

Od 4. března 2024 bude linka 1 z Bolevce zkrácena a skončí na Mikulášském náměstí. Linka 2 pojede v trase Skvrňany – Mikulášské náměstí – Slovany – Světovar – Radnice Slovany. Ve večerních hodinách po 21. hodině část spojů skončí na Světovaru. Autobusové a trolejbusové linky budou beze změn.

Ohodnoť článek

Foto Martin Pecuch, Magistrát města Plzně

Štítky rekonstrukce tramvajové trati, Koterovská, tramvajová trať, doprava, dopravní omezení, tramvajová doprava, hromadná doprava

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Připravte se na výrazná omezení v dopravě, začne další etapa opravy tramvajové trati v Koterovské ulici  |  Doprava  |  Zprávy  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.