Počasí dnes8 °C, zítra9 °C
Středa 24. dubna 2024  |  Svátek má Jiří
Bez reklam

Policisté na česko-německé hranici odepřeli vjezd do ČR 25 vozidlům, vyjet nemohlo 18

Všechny potřebné doklady měli s sebou pendleři, kteří v sobotu přejížděli přes otevřené česko-německé přechody v Plzeňském kraji. Od soboty musí mít pendleři knížku přeshraničního pracovníka. Policisté ji na hranicích kontrolují a při vstupy i výstupu dávají razítka.

„Za celou sobotu policisté zkontrolovali v Plzeňském kraji při vjezdu do České republiky 3060 vozidel a vstup odepřeli 25 vozidlům. Při výjezdu z Česka se jednalo o 2373 vozidel a výjezd odepřeli 18 z nich. Provoz byl plynulý, nebyl problém ani s pendelery,“ komentovala sobotní situaci na přechodech mluvčí policie Martina Korandová. Dodala že policisté pořádkové jednotky zkontrolovali uzavření téměř 100 provozoven a dalších objektů.

Knížku přeshraničního pracovníka, kterou teď musí mít pendleři u sebe si mohou stáhnout z internetových stránek nebo ji obdrží na hranicích. Důvodem je velký výskyt falešných potvrzení, které si někteří sehnali a jezdili tak do Německa, aniž tam oficiálně pracovali. Jezdili tak na časté nákupy, za známými i za prací načerno.

FOTOGALERIE: Policejní kontroly na hranicích

Neděle, 22. března 2020, 09:50

FOTOGALERIE: Policejní kontroly na hranicích
FOTOGALERIE: Policejní kontroly na hranicích

Zákaz cestování Čechů do ciziny platí už týden, cizinci naopak nesmí do ČR. Pro přepravu zboží zůstaly hranice otevřené a lidé zatím mohou jezdit do zahraničí za prací. V Plzeňském kraji mohou pendleři a kamiony využít přechody Folmava, Rozvadov, Železná Ruda a Všeruby.

Podle starostů obcí u hranic se jejich občané, kteří nepracují v Německu, obávají pendlerů, kteří jsou v továrnách a službách denně ve styku s Němci. Místní tvrdí, že ve vztahu k vládním opatřením nedává smysl, že jsou přechody pro pendlery otevřené. Krizový štáb Plzeňského kraje chce dosáhnout toho, aby vláda co nejdříve zastavila přejezdy pendlerů.

Ohodnoť článek

Foto Policie ČR

Štítky Pendleři, hraniční přechody, kontrola, policie, Česko, Plzeňský kraj, Německo

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Policisté na česko-německé hranici odepřeli vjezd do ČR 25 vozidlům, vyjet nemohlo 18  |  Doprava  |  Zprávy  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.