Počasí dnes25 °C, zítra24 °C
Neděle 28. dubna 2024  |  Svátek má Vlastislav
Bez reklam

Jeep skončil po karambolu na kluzké silnici na střeše. Jinde na ledovce havarovala cisterna i další osobáky

, aktualizováno 29. ledna 2024, 11:20

Namrzlá silnice a mlha se stala v pondělí ráno hlavní příčinou celé řady dopravních nehod v Plzeňském kraji. Hasiči a záchranáři jedné od jedné havárie ke druhé. Na Domažlicku blokuje silnici cisterna. Mimo vozovku skončilo na jiných místech několik osobních automobilů. Další podrobnosti zjišťujeme a zprávu aktualizujeme.

„Krátce po deváté hodině došlo na silnici II/193 ve směru z obce Borovice na obec Horšovský Týn k dopravní nehodě cisterny. Nákladní automobil blokoval celou komunikaci, proto byla zcela uzavřena. Dechová zkouška na alkohol byla u osmadvacetiletého řidiče negativní. Nehoda se obešla bez zranění. Příčinou nehody bylo pravděpodobně nedodržení rychlosti na namrzlém povrchu komunikaci,“ informovala mluvčí policie Barbora Šmaterová. Krátce po jedenácté hodině už byla komunikace plně průjezdná.  

Osobní automobil havaroval ráno po 6:30 na silnici mezi Horšovským Týnem a Semošicemi na Domažlicku. „Dvaačtyřicetiletá řidička utrpěla lehčí zranění, ale pro mechanizmus nehody ji záchranáři transportovali na akutní příjem do plzeňské fakultní nemocnice,“ uvedla mluvčí záchranné služby Mária Svobodová. „Řidička vozidla tovární značky Jeep Cherokee pravděpodobně nepřizpůsobila na namrzlém povrchu silnice rychlost vozidla, dostala smyk a havarovala mimo komunikaci. Dechová zkouška vyloučila požití alkoholu. Škoda byla předběžně vyčíslena na částku 80 tisíc korun," doplnila mluvčí policie. 

Ve Stýskalech se severním Plzeňsku zase havarovalo jedno osobní auto, které prorazilo dřevěné hrazení a skončilo mimo komunikaci na louce. „Lehce zraněnou sedmašedesátiletou řidičku jsme i v tomto případě převezli na akutní příjem do fakultní nemocnice v Plzni,“ dodala mluvčí Svobodová.

Ohodnoť článek

Foto Hasičský záchranný sbor Plzeňského kraje

Štítky kluzná vozovka, náledí, mlha, nehoda cisterny, zraněná řidička

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Jeep skončil po karambolu na kluzké silnici na střeše. Jinde na ledovce havarovala cisterna i další osobáky  |  Doprava  |  Zprávy  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.