Počasí dnes25 °C, zítra24 °C
Neděle 28. dubna 2024  |  Svátek má Vlastislav
Bez reklam

Video zachytilo děsivou nehodu kamionu. Na ledovce se ve vysoké rychlosti převrátil před čerpací stanicí

Policie zveřejnila video zachycující nehodu kamionu, který se na kluzké vozovce ve vysoké rychlosti nekompromisně převrátil na bok u čerpací stanice Shell na dálnici D5. Havárie se stala už ve středu odpoledne. Plzeňská Drbna o ní informovala téhož dne. V Plzeňském kraji ve středu vyjížděli hasiči a záchranáři ke třem případům, kdy tam na ledovce bouraly kamiony.

„Neúprosná fyzika v praxi. Vlivem ledovky v kombinaci s rychlostí si řidič kamionu doslova ustlal na boku před vjezdem na čerpací stanici na dálnici D5. Řidiči, jezděte opatrně, neboť i dnes nás může počasí potrápit,“ komentuje Policie ČR video z nehody kamionu u čerpací stanice na Tachovsku.

Kamion s návěsem, který vezl ovoce, odbočoval k čerpací stanici. Bohužel jel příliš rychle a třiatřicetiletý řidič nepočítal s tím, že je tam silnice pořádně namrzlá. Auto dostalo smyk a převrátilo se. „Vozidlo s návěsem blokovalo vjezd do čerpací stanice. Docházelo k úniku nafty z nádrže. Odhadem asi 300 litrů. Část se podařilo obsluze stanice zachytit a pomocí lopat dostat do plastových popelnic. Zbytek zachytil bezpečnostní lapol. My jsme nasadili sorpční hady a sorbent. Únik do vodoteče nehrozí,“ informoval o nehodě mluvčí hasičů Petr Poncar.

Hodnocení článku je 74 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Policie ČR, Hasičský záchranný sbor Plzeňského kraje

Štítky nehoda kamionu, převrácený kamion, nehoda na D5, kluzká silnice, zledovatělá vozovka

Video zachytilo děsivou nehodu kamionu. Na ledovce se ve vysoké rychlosti převrátil před čerpací stanicí  |  Doprava  |  Zprávy  |  Plzeňská Drbna - zprávy z Plzně a okolí

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.